Çocuk oyunları start alıyor

Çocuk oyunları start alıyor

Geçen yıl rize’de ilk kez yapılan çocuk oyunları ligi bu yıl 16 mart’ta yeniden start alıyor

Geçen yıl Rize’de ilk kez yapılan Çocuk Oyunları ligi bu yıl 16 Mart’ta yeniden start alıyor.
Özellikle geçmişe özlem duyanların ilgisini çeken çocuk oyunları mendil kapmaca ve seksek oyunlarını, günümüz çocuklara sevdirmek amacı ile başlatılan bu ligler yurdun bir çok ilinde turnuvalar yapılarak yeniden hayat buluyor. İlimiz de 16 Mart - 4 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Çocuk Oyunları ligine 16 takım katılacak.
Çocuk Oyunları Federasyonu Rize İl Temsilciliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle ve Çaykur’un sponsorluğunda yapılacak olan “Çaykur Çocuk Oyunları Ligi” cumartesi günü açılış maçı ile start alıyor.
Geçen yıl altı takım ile yapılan turnuvada ilimizde birinci olan Fındıklı Aksu Atatürk İlköğretim okulu ilimizi İzmit’te yapılan Türkiye Şampiyonasında temsil etmişti. Bu turnuvada seksek dalında bir birincilik alan Fındıklı ekibi ilimize madalya ile dönmüştü.
11-12 yaşlarında ki çocukların oynadığı lige bu yıl katılımın daha yoğun olduğunu belirten Çocuk Oyunları Federasyonu Rize İl Temsilcisi Kadir Kalender “Bu yıl çalışmalara yaklaşık iki ay önce başladık. Geçen yıl ilimizde ilk kez gerçekleşen oyunlar öncesi 25 hakem, 50 antrenör yetiştirdik. Bu eğitimler federasyon temsilcileri tarafından verildi. Bu antrenörler ve hakemlerle 16 takımın katılacağı bir şampiyona yapacağız. Şampiyona sonunda birinci olan takım Samsun’da yapılacak olan bölge grup müsabakalarına katılacak. Buradan derece alan takımlar Mersin’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Geçen yıl yapılan oyunlara özellikle ulusal ve yerel basın çok yer verdi. Yeni bir federasyon olmasına rağmen unutulmaya yüz tutmuş oyunların spor sahalarına taşınması herkeste olduğu gibi ilimizde de heyecanla karşılandı” diye konuştu.
Maçların Güneysu ilçesinde bulunan kapalı spor salonunda Cumartesi ve Pazar günleri yapılacağını belirten Kalender “ Bu turnuvada İyidere, Güneysu, Çamlıhemşin, Pazar, Fındıklı, Ardeşen, Derepazarı ilçelerinden ve merkez okullarından toplam 16 takım yarışacak. Oldukça keyifli geçecek bu oyunlara tüm halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.