Delihasan, Rize Turizmini Değerlendirdi

Delihasan, Rize Turizmini Değerlendirdi

ASKON Rize Şubesi Turizm Sektörü Başkanı Gülhanım Sarı Delihasan, Rize'deki turizmi değerlendirdi.

Kovid-19 salgınının  Rize turizmini de ciddi anlamda olumsuz etkilediğini ifade eden Delihasan, turizm sektöründe faaliyet gösteren büyük küçük her işletmenin zor durumda kaldığını aktardı. Pandemi sürecinde popüler olabileceğini düşünülen doğa turizminin, pandemi süreci ile ilgili her türlü tedbirlerin alınmasına rağmen beklentilerin çok altında tercih edildiğini söyleyen Delihasan, sözlerine şöyle devam etti:


"Şehrimiz en çok yakın iller ve özellikle Güney Doğu Anadolu bölgesinden ilgi gördü. Erzurum, Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Batman, Siirt gibi sıcak illerden serin yaylalara seyahat vardı. Geçmiş yıllara göre oranlar çok düştü.


Rize’de Turizmciler, halk, kurumlar ve yerel yönetimler bir araya gelip şehrin turizm krizini fırsata çevirebilir. Çünkü elimizde çok değerli ve çeşitli ürünler var; bunları doğru stratejiler ve hamleler ile programlı çalışmalar; tanıtım, pazarlama ve satış yapılır ise hak ettiği değeri görecektir. Elimizdeki ürünler nedir? 


1)    Doğa turu 
2)    Tarihi miras ve kültürel turu
3)    Endemik bitkiler 
4)    Kuş gözlemciliği
5)    Rafting
6)    Çay 
7)    Gastronomi vb.


Çok fazla sayabileceğimiz maddeler var, bunların üzerine çok iyi araştırmalar yapılabilir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile birlikte Rize’nin turizm masterplanı çıkarılabilir. “Turizm Rize’nin geleceği, Rize için çok önemli” herkes bu söylemde fakat fiili bir eylem yok! Bu şehir hepimizin ve eğer şehrimiz için bir şeyler yapmak istiyorsak hep birlikte yapmalıyız, sözlerde kalmamalı."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.