Derepazarı'nda 30 Yıldır Yapılamayan Yol Vatandaşları Mağdur Ediyor

Derepazarı'nın Eriklimanı mahallesinde yaşayan Şükrü Belir, eşinin son arzusunu evlerine giden 130 metrelik yolun yapılamaması nedeniyle gerçekleştiremedi.

Rize’nin Derepazarı ilçesine bağlı Eriklimanı mahallesinde yaklaşık 130 metrelik yolun yapılamaması vatandaşları mağdur ediyor. 1992 yılından bu yana yolun yapılamaması nedeniyle mağdur olan mahalle sakinleri, 2016 yılında kendi imkanları ile yol yapımına başladı. Mahallelinin yaklaşık 100 bin liraya yakın harcama yaparak bir kısmını yaptırdığı yol, heyelan yüzünden toprak altında kaldı.

rize-derepzari-eriklimani-2.jpg

Uzun yıllar boyunca Eriklimanı mahallesinde eşi Nazmiye Belir ile beraber yaşayan ve eşinin parkinson hastalığına yakalanması sebebiyle Rize merkeze taşınmak zorunda kalan Şükrü Belir, hayat arkadaşı Nazmiye Belir'in hastalığı nedeniyle yürüyemez hale geldiğini ve son arzusu olan evini göremeden yaklaşık 9 ay önce vefat ettiğini ifade etti. Eşinin son isteğini yerine getiremediğini gözyaşları ile birlikte aktaran Belir, yolun bir an önce tamamlanmasını istedi.

rize-derepzari-eriklimani-6.jpg


Yetkililere müracaat ettiklerini fakat henüz bir adımın atılmadığını ifade eden mahalle sakini Abbas Tüfekçi, "2016'da başladık yola. Üçüncü köprü bitti, Ovit tüneli bitti, Salarha tüneli bitti, üçüncü havaalanı bitti, Rize havaalanı bitiyor ama bizim 130 metrelik yolumuz bitmedi" ifadelerini kullandı.

rize-derepzari-eriklimani-5.jpg

75 yaşındaki annesinin de çok istemesine rağmen köye gelmediğini aktaran bir diğer mahalle sakini Nurcan Tatoğlu ise "Gerçekten mağduruz. Yetkililerden yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Sürekli yetkililere gittiğimiz halde bize 'yarın yapacağız' diyerek ertelediler. Temmuz ayında gidildi. '4 gün içinde vuracağız' dediler ama vurmadılar. Patika yolumuz bile yok.

rize-derepzari-eriklimani-3.jpg

rize-derepzari-eriklimani-4.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum