DERT BAŞKAYDI!

DERT BAŞKAYDI!

Neşe Yelken'in Kaleminden

Bütün gözler bir kez daha Ortadoğu’ya çevrildi .Postallılar bir kez daha halkın iradesine itiraz etti ve demokrasiye  ağır darbe vurdu. Söz konusu şartlar ya da herhangi bir gerekçe asla darbenin ,halkın iradesine saygısızlığın savunması olamaz, yer ve mekan fark etmeksizin.

   Bizler bugün mısırdaki demokrasi katliamına üzülürken bizim ülkemizin darbe sevdalıları hemen avuçlarını ovuşturmaya başladı bile. Acaba bu durum Türkiye’ye sıçrayabilir mi ya da benzer bir senaryoyu Türkiye ‘de nasıl sahneye koyarız diye. Ancak bu kez darbelerden medet uman bu zihniyet umduğunu bulamayacak. Çünkü Ne Türkiye eskisi gibi ne de halk. Üstelik Türkiye’de 12 yıldır halkın giderek artan desteğini almış ve 12 yılı akıllıca hamlelerle gerçekleştirmiş bir iktidar var. Mısır ciddi demokrasi sorunlarının yaşandığı bir yer bu nedenle Türkiye’yle kıyaslanması söz konusu bile olamaz.

  Türkiye demokrasi ve özgürlükler noktasında önemli mesafeler kat etse de daha birkaç hafta önce sandıkta umduğunu bulamayanlar benzer bir yola başvurdular. Gezi parkı sevdasıyla ,demokrasi, özgürlük bahanesiyle ortalığı savaş alanına çevirdiler hükümeti zayıf bırakmaya erken seçime zorlamaya çalıştılar. Kim bilir belki de sosyal medya da lanse edildiği gibi amaç bambaşkaydı: hükümeti devirmek gibi Ama olmadı siyasi iktidarın akıllı hamleleri ,ülkesini seven bazı gazetecilerin, bazı siyasilerin sağduyu çağrılarıyla ve halkın iradesiyle bu ülkeye zarar verecek büyük oyun bir kez daha bozuldu. Ancak şimdi akıllarda şüphe bırakan bazı detaylar kaldı. Gezi parkı olaylarında demokrasi özgürlük bahanesiyle sokağa dökülenler ,özgürlük istiyoruz ,demokrasi istiyoruz söylemleriyle gündemde yer tutan gazeteciler ve siyasiler bugün neden Mısırdaki darbeye alkış tutar oldular. Bu isimlerin darbeler de nasıl haklı bir taraf görebildikleri anlam verilemez bir durum, Yine en başa dönüyoruz. Demekki gerçekten dert başkaydı. Dert ne özgürlük ne demokrasi ne ağaçtı. Tıpkı bugün mısır da olduğu gibi mesele gücü ele geçirmekti. Gücü ele geçirmenin meşru yolu seçimdir ,sandıktır. Ancak halkın iradesini arkasına alamayanların kendilerine seçtikleri yol ise desteğini alamadıkları halkın iradesini yok sayıp darbelere başvurmaktır.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.