Doğalgaza yapılacak zam oranı belli oldu!

Doğalgaza yapılacak zam oranı belli oldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kışa girerken doğalgaza zam yapılacağını söyledi. Peki zam oranı ne kadar olacak?

Ankara'da dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Türkiye Elektrik Ticaret AŞ (TETAŞ) arasında elektrik zammı konusunda baş döndüren bir trafik yaşandı. Sabah saatlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü.

1.5 saat süren görüşme sonrasında Yıldız, zamla ilgili sorulara, “Bu konuyu değerlendirmedik” cevabını verdi. Oysa TETAŞ Yönetim Kurulu, 1 Ekim-31 Aralık arasında geçerli olacak toptan elektrik fiyatlarıyla ilgili kararını aldı. EPDK, bugün yapacağı toplantıda, TETAŞ'ın yeni tarife teklifini maliyet unsurlarını da dikkate alarak masaya yatıracak.

Toptan fiyatların aynı kalması durumunda elektriğe zam yapılma olasılığı son derece düşük görünüyor. Ankara'da dün elektriğin tersine doğalgazda zam beklentisi güçlendi. Doğalgaz a, 1 Ekim'den geçerli yüzde 12-12.5 dolayında zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

‘ENERJİYİ ÇIKARIRSANIZ CARİ AÇIK SIFIRA GELİR'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Eğer Türkiye'nin kredi notu hak ettiği düzeyde olsaydı, bugün Türkiye'ye portföy yatırımı olarak ve doğrudan yatırım olarak 32 milyar dolar ilave yatırım olacaktı. Enerjiyi çıkarırsanız cari açık bu sene sıfır noktalarına doğru gelmiş olacak” dedi. Ancak bu yorumu uzmanlar “Olanaksız” olarak niteledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.