EMEKLİYE -  ÇALIŞANA BANKA PROMOSYONU VAR ? ÇAY ÜRETİCİSİNE NEDEN YOK ?

EMEKLİYE - ÇALIŞANA BANKA PROMOSYONU VAR ? ÇAY ÜRETİCİSİNE NEDEN YOK ?

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir USTA'dan Çay Üreticisinin "Promosyon" haklarına tam destek.

Başkan USTA; 210 Bin Çay Üreticimizin, Bir Yılda 10 Milyar TL yi  bulan Çay Parası ödemelerine karşılık "Promosyon haklarının" verilmesi için BBP Rize olarak tüm gayretimizi ve çalışmalarımızı ortaya koyup, bu haklarını almalarını nasipse başaracağız dedi.

Merkez İlçe Başkanı basın açıklamasında;
Bu "Promosyon Desteğini" gerçekleştirmek için en başta BBP Genel Başkanımız Sn. Mustafa DESTİCİ'nin girişimleriyle konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. 
Biz de diğer taraftan Rize'li hemşerilerimizin,  Kamu oyunun, ÇAYKUR, Ziraat Odası, RTSO, STK ve Siyasi Partilerinde desteğini alarak konuyu daima gündem de tutacağız.
Köylü milletin efendisi değil mi? Ülkemizin tarım ülkesi olması çiftçinin "Promosyon Hakkının" verilmesi elzem bir durumdur. Diğer tarım ürünlerinde de bu aynen uygulanmalıdır. Avrupada çiftçilerin odaları birlikleri var. Ülkemizde de var olan birlikler çiftçimiz den üreticimiz den yana malesef ki bir etki güçleri yok, ancak bu odalar ve Borsalar çiftçimiz üzerinden geçinip Aidat kesmesini  bilirler.  Bu kurumların Asli görevi Çiftçinin haklarını sonuna kadar savunmaktır. 

BBP Merkez İlçe Başkanı;
Ülkemizde Kamu ve Özel Bankalar Emekliye, Memura, Özel Sektör ve Birçok Kurumda çalışan işçilere Maaşları karşılığında "Promosyon Bedeli" ödemesi yapıyor.
Bu hakkı en çok alması gereken 210 Bin Çay Üreticimizdir.  Kamu ve Özel Bankalarda
 1 yıllık Çay Bedelleri 10 Milyar TL yi buluyor.  Bu devasa rakamlarda ki bir ödeme  karşılığında Çay Üreticimize neden hiç bir destek "Promosyon" ödenmiyor ?
Neden siyasetçilerimiz bu konuyu hiç gündeme getirmiyorlar?  Sonuçta Kamu ve Özel Bankalar her yıl Milyar TL kâr açıklıyorlar. Burda 210 Bin  Çay Üreticimize verilmeyen bedeller bunların kâr hanesine yazılıyor.  Bu "Promosyon Bedeli" diğer bir seçenek olarak  üreticimize gübre desteği olarakta verilebilir, tüm yasal oda, Borsa  ve stopaj kesintileride buradan  karşılanabilir dedi.

Son olarak Başkan USTA;
Cumhur İttifakı olarak, buradan ittifak ortaklarımıza da sesleniyoruz, Gelin Çay Üreticimizin en doğal hakkı olan bu "Promosyon"   sorununu birlikte çözelim. Rize'de örnek bir çalışma modelini Aziz Vatandaşlarımız ve Şanlı Devletimiz İçin bizler ortaya koyalım.  Sayın Cumhurbaşkanımıza konu dosya ile arz edildiğinde gerekli talimatları vererek, 210 Bin Çay Üreticimizin bu  promosyon sorununu da  çözeceğini yürekten inanıyoruz. Büyük Birlik Partisi daima Aziz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin yanındadır ifadelerin bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum