Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin Şehit Edilmesi Davası Bugün Görüldü

Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin Şehit Edilmesi Davası Bugün Görüldü

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun yargılanmasına devam edildi. Sarıcaoğlu'nun tutuklu bulunduğu koğuşun duvarındaki delikten olayı yan koğuşta bulunan başka bir mahkuma anlattığı anlaşıldı.

11 Aralık 2018 tarihinde Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi makam odasında şehit eden, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğitcan Köksal'ı ise yaralayan trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, hakim karşısına çıktı. Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin kardeşi Ertunç Verdi ve ailesinin vekaletini gönüllü olarak üstlenen Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe hazır bulunurken tutuklu sanık Sarıcaoğlu, duruşmaya Elazığ 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı katıldı. 


Koğuşun Duvarındaki Delikten Olayı Anlatmış
Sarıcaoğlu'nun daha önce tutuklu kaldığı Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda koğuş duvarında açılan delikten yan koğuşta bulunan hükümlü Okan Ünal ile sohbet ederek saldırı olayını anlattığı ortaya çıktı. Mahkemede dinlenen Okan Ünal, koğuş duvarından açılan bir delikten sanıkla olayı konuştuğunu belirterek, “Sanık yan koğuşunda Harun isimli kişi ile de benzer bir delikten konuşuyordu. Bahçede konuşuyordu. Bu husus ona sorulursa her koğuşta zaten bu deliğin olduğu, özel olarak hazırlanmadığı anlaşılır. Ben sanığın kripto bir FETÖ terör örgütü üyesi olduğunu düşünüyorum. Sercan ile ilgili sanığın beyanları kısmen doğrudur. Sercan isimli kişi akıl hastasıdır. Bu sebeple gerek ona 'MİT’ten selam' olduğuna dair şeyler söylediği gibi bana 'sen FETÖ’cü müsün? FETÖ'cü isen beni de ceza evinden çıkar' gibi şeyler söylüyordu. Ayrıca cezaevi idaresi delikten haberleştiğimizi anladığı için deliği bir ara kapattı. Ancak sanık İsmail Hakkı daha sonra bu deliği kendisi açtı oradan bu şekilde sohbetlerimize devam ettik. Ben doğruları söylüyorum, sanık doğruları anlatmıyor” ifadelerini kullandı.

Deliği Doğruladı
Koğuş duvarındaki delik fotoğraflarının kendisine gösterilmesi üzerine olayı doğrulayan sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu ise "Fotoğraflardaki delikler bizim koğuş ile Okan Ünal’ın koğuşu arasındaki delikler olabilir. Ancak bundan emin değilim. Benim koğuşumda yalnızca bir delik vardı. O da yerden 1 metre yüksekteydi" diye konuştu.


Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı'nın da izleyici olarak katıldığı duruşma, ifadelerin alınmasının ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek 29 Aralık 2020 tarihine ertelendi.


 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.