FIFA U20 Dünya Kupası kura çekimi bugün yapılacak

FIFA U20 Dünya Kupası kura çekimi bugün yapılacak

FIFA U20 Dünya Kupası kura çekimi bugün yapılacak

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası'nın kura çekimi bugün yapılacak. İstanbul The Grand Tarabya Hotel'de saat 19.00'da başlayacak kura çekimine, FIFA Asbaşkanı ve FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, TFF Yönetimi, finalist takımların delegasyonları ile FIFA ve Yerel Organizasyon Komitesi yetkilileri katılacak.

Diğer yandan; kura çekiminde, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye, Galatasaray A.Ş. Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor A.Ş. Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve eski milli oyuncularımız Hakan Şükür ile Rüştü Reçber yardımcı olacak.

24 takım 6 grupta mücadele edecek

24 takımın 6 gruba ayrılacağı kura çekiminde Avrupa Kıtası'nın Şampiyonu İspanya, A Grubu'nda 1. Torba'da yer alacak ve tüm grup maçlarını İstanbul'da oynayacak. 1 Torba'nın diğer takımları 5 konfederasyonun şampiyonlarından oluşacak. AFC (Asya Futbol Konfederasyonu) ve CAF'ın (Afrika Futbol Konfederasyonu) geriye kalan temsilcileri ise 2. Torba'da, CONMEBOL (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu), CONCACAF (Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu) katılımcıları da 3. Torba'da bulunacak.  C Grubu'nda mücadele edecek ev sahibi Türkiye ile UEFA'dan katılan 5 takım ise kura çekiminde 4. Torba'da yer alacak.

Torba dağılımında konfederasyondan gelen takımların gruplarda birbiriyle karşılaşmaması sağlandı.

Turnuvaya katılması kesinleşen ülkeler:

FIFA U-20 Dünya Kupası'na katılması kesinleşen 23 ülke; Türkiye, UEFA'dan İspanya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Yunanistan, Hırvatistan; AFC'den Güney Kore, Avustralya (Asya Elemeleri'nden finallere yükseldi), Irak, Özbekistan; CONMEBOL'dan ise Kolombiya, Paraguay, Uruguay, Şili; CONCACAF'tan Meksika, ABD, Küba, El Salvador, CAF'tan Mısır, Mali, Gana ve Nijerya'dan oluşuyor.
 
Şampiyonaya OFC'den (Okyanusya Kıtası) katılacak takım ise 29 Mart'ta belli olacak. Şu an Okyanusya'da 5 takımın katıldığı OFC U-20 Şampiyonası ile CAF (Afrika) U-20 Şampiyonası devam etmekte olduğu için kura çekiminde OFC'den gelecek takım OFC Şampiyonu olarak bulunacak.

Turnuvaya CAF'tan gelen takımlar belli olsa da, bu kıtadaki şampiyona halen devam ettiği için bu ülkelerin sıralaması, dolayısıyla da hangi torba yer alacakları belli olmayacak. Dolayısıyla, kura çekiminde CAF'ın şampiyonu CAF Şampiyonu; CAF'tan gelecek diğer takımlar ise CAF olarak yer alacak. 30 Mart'ta tamamlanan şampiyona ile birlikte de bu ülkelerin sıralaması belli olmuş olacak.

FIFA U-20 Dünya Kupası'nın grup torbaları şu şekilde:

1. TORBA
İspanya - UEFA (Avrupa) U-19 Şampiyonası galibi
Güney Kore - AFC (Asya) U-19 Şampiyonası galibi
Kolombiya - CONMEBOL (Güney Amerika) U-20 Şampiyonası galibi
CAF (Afrika) U-20 Şampiyonası galibi
Meksika - CONCACAF (Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler) U20 Şampiyonası galibi
OFC (Okyanusya) U-20 Şampiyonası galibi

2. TORBA
Avustralya
Irak
Özbekistan
CAF U-20 Şampiyonası'nın galibi dışında gelecek 3 takım

3. TORBA
Paraguay
Uruguay
Şili
ABD
Küba
El Salvador

4. TORBA
Türkiye
Fransa
İngiltere
Portekiz
Yunanistan
Hırvatistan
 
Kura çekimini takip edecek medya mensuplarına önemli duyuru:

Kura çekimine akredite olan medya mensupları saat 17.00'den itibaren akreditasyon kartlarını, otelin sağ taraftaki girişi kapısında bulunan medya akreditasyon masasından alabilecek.

Kura çekiminin gerçekleşeceği salondan sadece FIFA U20 Dünya Kupası Yayıncı Kuruluşu TRT canlı yayın yapacak. Dolayısıyla kura çekimi salonuna yayıncı kuruluş dışındaki herhangi bir medya kuruluşunun kamerası alınmayacak. Foto muhabirleri ise, salonda kendilerine ayrılan bölgelerde fotoğraf çekimi yapabilecek.

Kura çekiminin ardından gerçekleştirilecek toplu fotoğraf çekiminin sonrasında medya kuruluşları, mixed zone alanında röportaj yapabilecek. Bu bölgede yayıncı kuruluşlar, FIFA ile TFF yetkililerin alana getireceği konuklarla röportaj gerçekleştirebilecek.

Ayrıca; akredite olmuş medya mensupları, salonun arkasında kendilerine ayrılan bölgede kura çekimini takip edebilecek ve salon dışında kendilerine oluşturulan özel alanda saat 23.00'e kadar çalışmalarını sürdürebilecekler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.