FIFA U20 Dünya Kupası Rize’ye Geldi

FIFA U20 Dünya Kupası Rize’ye Geldi

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası, Türkiye turu kapsamında Rize’ye geldi.

  Rize'deki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tanıtım etkinliğine Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile davetliler katıldı.
  Rize’nin çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını ifade eden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı “Rize için Cumhuriyet tarihinin en büyük organizasyonuna sayılı günler kaldı. Bütün Rizeliler bu anlara tanıklık etmek için internetten bir an önce biletlerini satın alıp bu heyecanı tribünde yaşasınlar” diye konuştu.
  Rizeli ve eski bir Rizesporlu futbolcu olarak turnuvanın yapıldığı günlerde memleketinde olacağını belirten Milli Takımlar teknik direktörü Abdullah Avcı “Ülke olarak organizasyonları son derece iyi yapıyoruz. Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihlerinde düzenlenecek bu organizasyon çok büyük bir organizasyon. Yarın televizyonlarda seyredeceğimiz çok önemli ayakları o gün Rize yeni şehir stadyumunda seyretme imkanı yakalayacaksınız. FİFA’nın en önemli organizasyonlarından bir tanesi. Bu organizasyonda en önemli kriter ise seyirci kriteridir. O yüzden ilimizi ülkemizi en iyi şekilde tanıtabilmek için bu organizasyona herkesin desteğini bekliyorum. Ayrıca buradan beş yıl sonra Süper Lig'e çıkan Çaykur Rizespor’u tebrik ediyor başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

   Avcı, 2005 yılında U17 Genç Milli Takımı'nı çalıştırdığı dönemdeki bir anısını anlatarak şunları söyledi:
   “U-17 Genç Milli takımını çalıştırıyordum. Bu tür kupa tanıtım organizasyonların içinde bulunuyorduk. Bir kura çekimi organizasyonuna katıldığımda yine bugünkü gibi kupanın yanında durdum. O zaman İtalya Milli Takımı teknik direktörü Lippi kura çekimini yapıyordu. Bende yanında durarak resim çektirdik. Burada ben bu kupayı alacağız dedim. 15 Mayıs 2005’te de kupayı almıştık. Umarım U20’de de bu duyguyu hep beraber yaşarız.”

  Program ardından yetkililer kupanın yanında hatıra fotoğrafı çektirdiler. İki gün boyunca Rize'de sergilenecek olan kupa ardından Rize ilinden ayrılacak."
FIFA U20 Dünya Kupası Kupa Turu'nun önümüzdeki hafta sonları 18-19 Mayıs'ta Trabzon'da, 25-26 Mayıs'ta Bursa'da, 1-2 Haziran'da ise İstanbul'da olacak.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.