Fındıklı'da Çöp Arıtma Tesisi Hayata Geçti

Fındıklı'da Çöp Arıtma Tesisi Hayata Geçti

Fındıklı Belediye başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediyenin kendi imkânlarıyla Rize’nin ilk çöp arıtma tesisini yaptı

Rize’nin Fındıklı ilçesinde çöp arıtma tesisi belediye tarafından hayata geçirildi. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, tamamen belediyenin kendi imkânlarıyla yaptıkları tesiste hem belediye maddi gelir getireceğini hem de 3-5 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

findikli-belediyesi-cop-aritma-6.jpg


Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “Bin metre kare alanda Fındıklı Belediyesinin geri dönüşüm ayrıştırma ve ayıklama merkezini hayata geçirdik. Yönetime geldikten sonra sadece Fındıklı’da değil tüm dünyada en büyük sorunun çöp olduğunu benimseyen belediyelerden biriyiz. Geri dönüşümü mümkün olan çöpleri ayrıştırarak toplayabilir miyiz diye yola çıktık” dedi. 

findikli-belediyesi-cop-aritma-5.jpg


Başkan Çervatoğlu, “Geçen yıl çöplerimizi ayrıştırarak toplamaya başladık. Geri dönüşümü mümkün olan çöpleri büyük bir kısmını çok cüzi miktarlarda biz topladık. Bertaraf etmek için lisanslı firmalara vermiş olduk. Çok komik rakamlara verdik. O komik rakamlardan ise iki tane engelli kardeşimize istihdam kazandırmış olduk. Dolayısıyla bu tesiste çok daha fazla kişi istihdam sahibi olacak. Niyetimiz daha yaşanabilir, çevreye duyarlı, temiz çöpten arınmış bir Fındıklı yaratabilmek hedefimizi gerçekleştirdik” dedi.

findikli-belediyesi-cop-aritma-3.jpg

findikli-belediyesi-cop-aritma-4.jpg

findikli-belediyesi-cop-aritma-2.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.