Fırıncılar Odası Uyardı !

Fırıncılar Odası Uyardı !

Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Ramazan ayı öncesi vatandaşlara "Açıkta satılan ve ‘Gıda Kayıt Belgesi’ olmayan yerlerden ekmek, pide, tatlı ve unlu mamulleri satın almayın" uyarısında bulundu.

 Ramazan ayının yaklaşmasıyla unlu mamulleri çok tüketen vatandaşa ürün satmak isteyen bir çok esnafın, bu ürünleri tezgahına koymasından ötürü Rize Fırıncılar Odası vatandaşları uyardı.
  Dükkan önlerinde açıkta satılan ve ‘Gıda Kayıt Belgesi’ olmayan iş yerlerinden kesinlikle alışveriş yapılmaması gerektiğini vurgulayan Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar “Bu tür yerlerden yapılan alışverişler vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyor. Bunların denetlemelerini yetkililerimiz yapacak. ‘Gıda Kayıt Belgesi’ olmayan işletmeler sağlıklı ve yasal değildir. Unlu gıda ürünleri fırınlardan ve pastahanelerden güvenle alınabilir. Bunun haricinde satış yapan iş yerlerinden vatandaşlarımız alışveriş yapmasın. Odamıza bağlı fırınlar ve pastahanelerde kaliteli ve hijyen şartlarına uygun üretim yapılmaktadır ” diye konuştu.
 
  PİDEYE ZAM YOK
  Çevre illere göre Rize’de pide fiyatları her yıl olduğu gibi bu yıl da düşük olduğunu belirten Kumbasar “Hiçbir zaman Ramazan ayını biz fırıncılar olarak fırsata dönüştürmedik. Bu yıl satılacak olan 450 gram susamlı pidenin fiyatını 2 TL olarak belirledik. Ayrıca yumurtalı ve susamlı olan pide ise 2 lira 50 kuruştan satılacak. Pide de 4 yıldır uygulanan fiyat olan 2 TL’dir. Vatandaşlarımızın kaliteli ve sağlıklı bir ürünü uygun fiyata almaları için her zaman titiz davranıyoruz. Fırıncılar Odası olarak belirlediğimiz gramajı ve fiyatı Rize İl Valiliği’ne, Rize Belediyesi’ne ve bütün fırınlarımıza gönderdik. Bu yıl pide tek gramajda satılacak. Halkımızı uyarıyoruz. 450 gram pide dışında gramajı eksik olan pide almasınlar. Ayrıca Ramazan ayı dolayısıyla ekmeğe de herhangi bir zaman yapılmayacak ” diye konuştu.

Geçtiğimiz Sene Böyle Söylemişti

Kumbasar, “Bu yıl maliyetleri göz önüne alarak vatandaşlarımızın cebini de düşünerek 50 gram eksiğine yine aynı fiyattan satacağız. 500 gram sade ve susamlı pidenin fiyatı 2 lira, özel yumurtalı susamlı pide ise 2,50 TL’den tüketicilerle buluşacak.”


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.