Gamze Pala Cinayetinde Soruşturma Ne Aşamada?

Gamze Pala Cinayetinde Soruşturma Ne Aşamada?

Rize’nin Fındıklı ilçesinde platonik aşk yaşadığı Gamze Pala adlı genç kadını önce silahla vuran sonra da bıçakla boğazını keserek öldüren caniyle ilgili yeni detaylar çıktı. Soruşturmada, cani Savaş Dalançıkar’ın genç kadına doğum gününde ve sevgililer gününden onlarca mesaj attığı ve uzun ömürlü yaşam dilediği öğrenildi.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde platonik aşk yaşadığı Gamze Pala adlı genç kadını önce silahla vuran sonra da bıçakla boğazını keserek öldüren caniyle ilgili yeni detaylar çıktı. Soruşturmada, cani Savaş Dalançıkar’ın genç kadına doğum gününde ve sevgililer gününden onlarca mesaj attığı ve uzun ömürlü yaşam dilediği öğrenildi.

36 yaşındaki AK Parti Fındıklı İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Pala, çalıştığı Fındıklı Öğretmenevinde öldürülmüştü. Aşkına karşılık bulamadığı için genç kadına önce silahla iki el ateş eden Savaş Dalançıkar silahını tutukluk yapması üzerine bıçağını çekerek Pala’nın boğazını kesmişti.
 
Dalançıkar saldırının ardından çıkarıldığı mahkemede olaydan önce arkadaşlarıyla beraber alkol adlığını ve daha sonra Fındıklı’daki Hayati Aykut Parkı’na gelerek katlettiği Gamze Pala’yı düşündüğünü dile getirmişti. Saldırgan Dalançıkar mahkemede  “Soruşturma aşamasında verdiğim ifadeyi tekrar ederim. Gamze’ye bağlanmıştım. Sevgi ve aşk duygularım vardı. Gamze’yi 5 yıldan fazladır tanırım. Ben maktulün çalıştığı yere zaman zaman onu görmek için giderdim. Gamze ile sohbetimiz vardı. Sosyal tesislerde garson olarak çalışıyordu. Daha sonra maktul öğretmenevinde çalışmaya devam etti. Maktulün öğretmenevinde çalıştığı dönemde onu uzaktan görüyordum. Olay günü saat 5-6 gibi arkadaşlarla bir yere gidip alkol aldık. Sonrasında Hayati Aykut adlı parka indim ve Gamze’yi çok düşündüm. Sonrasında eve gittim. Bıçak ile silahı alıp tekrar parka indim. Daha sonra maktulün çalıştığı öğretmenevine gittim. Maktulün yanında çalışma arkadaşı olan bir beyefendi vardı. Ancak ben onun çalışma arkadaşı olduğunu bildiğim için maktulü kıskançlık kastıyla öldürmedim. Ben öğretmenevi kapısından girdikten sonra maktule seslendim ve silahı gösterdim. Maktul ve yanındaki şahıs panikledi. Onlar panikleyince bende panikle iki el ateş ettim.  İlk başta 4-5 metre mesafeden ateş ettim ancak daha sonra yaklaşarak ateş etmeye çalıştım. Silahım tutukluk yaptı. Daha sonra maktulün yanında gittim. Maktul yere düşmüştü. Daha sonra yere yatar vaziyetteyken boğazına bıçak darbesi vurdum. Üzerime atılı suçlamayı bu haliyle kabul ederim” ifadelerini kullanmıştı.
 
Dalançıkar'ın cinayet anında, “Seni çok seviyorum, başkasıyla paylaşamam” diye bağırdı da belirlendi.
 
Hem Telefon Hem Sosyal Medya Hesapları İncelendi
Enis Yıldırım'ın haberine göre cinayetin ardından hem Gamze Pala’nın hem de Savaş Dalançıkar’ın cep telefonu ve sosyal medya hesapları incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonucunda Gamze Pala’nın katili Savaş Dalançıkar’ın genç kadına özellikle 7 Ekim olan doğum gününde ve sevgililer gününde çok sayıda mesaj attığı ortaya çıktı.
 
Bir mesajda Gamze Pala’nın parmağındaki gördüğü yüzüğü soran Savaş Dalançıkar, “Yücel’le mi çıkıyorsun. Bana Selçuk dedi” yazdığı belirlendi. Gamze Pala’dan karşılık bulamayan Savaş Dalançıkar’ın sosyal medya hesabından genç kadına, “Sana olan sevgim kalbimde yaşayacak. Ebediyen üzülmek kaderimde varmış. Ben yine de seni seveceğim. Papatyam doğum gününü tüm kalbimle kutlarım. Allah uzun ömür versin, nice doğum günleri kutlaman dileğiyle. Senin sevgin ebediyen kalbimde yaşayacak, sevgililer günün kutlu olsun. Nur yüzüne bakmak hoşuma gidiyor, yüzünde mutluluk ve huzur buluyorum. Işıl ışıl parlayan gözlerin” şeklinde mesajlar attığı belirlendi.
 
Savcı Ağırlaştırılmış Müebbet Talep Etti
Soruşturmayı tamamlayan savcı, hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Savcı, tasarlayarak canavar hisle kasten öldürme suçundan Savaş Dalançıkar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.