Go-Kart Kazalarını RTEÜ Engelleyecek

Go-Kart Kazalarını RTEÜ Engelleyecek

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv ve Makine Bölümü öğrencileri, kendi tasarımları olan “Akıllı Go-Kart” aracını Bursa’da düzenlenen Bilim Şenliği’nde beğeniye sundu. Binlerce kişinin ve otomotiv sektörü temsilcilerinin ziyaret ettiği şenlik alanında en çok ilgiyi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi standındaki Akıllı Go-Kart aracı çekti.

Okutman Ahmet İSLAMOĞLU’nun aylar süren ön çalışmasının ardından Öğretim Görevlisi Semih Mahmut AKTARER, Teknisyen Şenol Rızvan YAZICI, öğrenciler Onur SARI, Oğuzhan Mert ÇELİK, Bayram TOSUN’dan oluşan ekip, 2,5 ay gibi kısa bir sürede Akıllı Go-Kart aracını hayata geçirdi.

60 patent sahibi mucit, Bursa’daki Teknik ve Meslek Liseleri ve 59’u mühendislik fakültesi olmak üzere 60 üniversite kulübünün çeşitli projeleriyle yer aldığı Bilim Şenliği’nde en büyük takdiri, “Go-Kartta Güvenlik” projesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (ön lisans) Otomotiv Bölümü standı gördü. 3-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında Bursa Merinos Park’ta gerçekleştirilen şenlikte görücüye çıkan Akıllı Go-Kart aracı, her yaş gurubundan insanın dikkatini çekti. Ziyaretçiler hem araç hakkında detaylı bilgi aldı hem de test sürüşü gerçekleştirdi. Organizasyonda ayrıca, yetkililer Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin, farkını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Son yıllarda go-kart pistlerinde yaşanan kazaların önüne geçilmesi için eğitmenleri öncülüğünde yola çıkan gençler, kazalı bir Scooter motorunu söküp dağıttıktan sonra yeniden bir go-kart aracı şeklinde dizayn etti. Geliştirdikleri Akıllı Go-Kart aracının sağ tarafına motor aksamını, sol tarafına, aracın dengesini sağlamak amacıyla motor aksamı oranında ağırlık yerleştirdi. Dişli aksam ise aracın dışına monte edildi. Geliştirdikleri araca Akıllı Go-Kart adını veren ekibin bir sonraki hedefi ise, hidrojen ve güneş enerjisi ile çalışabilen araç üretmek.









Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.