Gündoğdu’ya Gitmeye Karşı Çıktılar

Gündoğdu’ya Gitmeye Karşı Çıktılar

Rize’de Cumhuriyet Çay Fabrikasına çay satımı gerçekleştirenlerin Gündoğdu Çay Fabrikasına aktarılmak istenmesine yöre halkı karşı çıktı.

Yaklaşık 60 kişilik grup Çaykur önünde toplanarak Gündoğdu Çay Fabrikasına nakledilmek istemediklerini belirttiler. Çay üreticileri adına 5 kişiden oluşan temsilci heyeti Çaykur Tarım Daire Başkanı Süleyman Bekaroğlu ile bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası heyet adına açıklamada bulunan Akpınar Köyü Muhtar Yardımcısı Yüksel Yılmaz, Bekaroğlu’nun böyle bir kararın henüz alınmadığını ve ikinci bir emre kadar böyle bir uygulamanın olmadığını ifade ettiğini belirterek “Cumhuriyet Çay Fabrikasına çay satan üreticiler olarak rahatlıkla çayımızı satabiliyoruz. Ancak bizlerin aktarılmak istendiğimiz Gündoğdu  Çay Fabrikası aynı rahatlıkla çay alımı yapamıyor. Bizleri Gündoğdu’ya aktarmaları halinde zaten çay alımında sıkıntıda olan fabrikada bizde büyük sıkıntılar yaşayacak ve çayımızı satamayacağız. Bizim Gündoğdu’ya aktarılmamız halinde bir karar alınırsa mayıs ayında büyük bir eylem içerisinde bulunacağız ve sonuna kadar hakkımızı arayacağız.” dedi.



Yüksel Yılmaz Taşlıdere Çay Fabrikası Gündudu çay Fabrikası Cumhuriyet Çay FABRİKASI Gündoğduya Gitmeye Karşı Çıktılar

Öte yandan heyet Çaykur yetkilileriyle görüşme yaparken Çaykur önünde toplanan üreticiler adına Hamdi Özgen adlı çay üreticisi yaptığı açıklamada, “Bizim Cumhuriyet Çay Fabrikasında kurulu bir düzenimiz var ve rahatlıkla çayımızı satabiliyoruz. Bizler başka bir fabrikaya aktarılmak istemiyoruz. O yüzden şimdiden tedbirimizi alıp sonradan mağdur olmak istemiyoruz. Bunun için 800 imza topladık. Madem Taşlıdere Çay Fabrikası aktarılacak o zaman onlar Gündoğdu’ya aktarılsın biz yine kendi fabrikamıza çay satımına devam edelim.” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.