Güneysu'da 3 Köy Karantina Altına Alındı 

Güneysu'da 3 Köy Karantina Altına Alındı 

Güneysu'ya bağlı Kibledağı, Gürgen ve Başköy köylerinde mevcut koronavirüs vakalarının yoğun filyasyon çalışmalarına ve önlemlere rağmen diğer ilçe ve beldelere nazaran daha yüksek olması sebebiyle bu yerler karantina altına alındı.

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Güneysu'ya bağlı Kibledağı, Gürgen ve Başköy köyleri karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Güneysu'ya bağlı Kıbledağı, Gürgen ve Başköy köylerinde yaşanan hızlı vaka artışları nedeniyle sözkonusu üç köy karantina altına alınacak. 20 Ağustos 2020 Perşembe günü saat 12.00 (öğle) itibariye başlanacak karantinanın, vaka artış hızı tamamen kontrol altına alınana dek devam edeceği ifade edildi.


Açıklamada söz konusu bu yerleşim yerlerine giriş çıkışlar denetime tabi tutulup, gereksiz giriş çıkışlara izin verilmeyeceği aktarılırken söz konusu köylerin muhtarlarının yardımı ve camilerden anonslar  yapılarak sağlık ekiplerince tek tek bütün evlerde semptom sorgulaması yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca "En ufak bir semptomu olan kişiye derhal müdahale edilerek,  söz konusu ev veya evler ayrıcalıklı olarak da izole edilecektir.


Ayrıca çok ciddi ihtiyaçları karşılanması haricinde izin verilenler dışında sokağa çıkışlarda ciddi anlamda sınırlandırılmıştır.


Bu zorlu süreçte gerek karantina bölgemizde gerekse de tüm ilimizde yaşayan vatandaşlarımızı maksimum tedbirli olmaya, kurallara harfiyen uymaya davet ediyoruz.


Yarınlarda rahat olabilmek adına bugünlerden işi sıkı tutmanın faydasına ve gerekliliğine inancımız tamdır. Zaman sabır zamanıdır." denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.