Gürcüler Rize'de Dövizciyi Soymak İstedi 1 Yaralı

Gürcüler Rize'de Dövizciyi Soymak İstedi 1 Yaralı

Rize'de Gürcü vatandaşlar dövizcide çalışan personelin başına sert bir cisimle vurarak dövizciyi soymak istedi.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde bir döviz bürosu Gürcü uyruklu oldukları iddia edilen kişilerce soyulmak istenirken, döviz bürosunda çalışan bir kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin Merkez mahallesi Atatürk caddesindeki özel bir döviz bürosunu saat 09.00 sularında açan döviz bürosu görevlisi Sündüz Baştopçu, içeri girer girmez arkasından gelen soyguncular tarafından kafasına sert bir cisimle vurularak bayıltıldı.

Soyguncular döviz bürosunun kasa bölümünde para ve döviz bulamadığı için yaraladıkları Baştopçu’nun çantasını alarak çantanın içinde bulunan bir miktar döviz, cep telefonu ve özel eşyalarla birlikte kayıplara karıştılar. Çevre esnafı ise olup bitene bir anlam veremezken, durumu hırsızlar kaçtıktan sonra fark edebildi. Baştopçu, olay yerine çağrılan 112 acil servis ekiplerince Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Baştopçu, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Kutlu, “Olayı gerçekleştiren kişilerin Gürcü uyruklu oldukları iddia ediliyor. Ancak, soygunculardan birinin çok iyi Türkçe konuştuğu bilgisini edindik. Kimlikleri henüz belli olmadığı için bu kişilerin gürcü olup olmadığından emin olamıyoruz. Ayrıca, işyerindeki güvenlik kamerası ise kapalıydı. Sanırım sabah işyeri yeni açıldığı için görevli olan Baştopçu, güvenlik kamerasını açma fırsatı bulamadı. Çavre de yaptığımız araştırmalarda şapkalı ve gri kapüşonlu 40-45 yaşlarında kişilerin olduğu iddia edildi. Görgü tanıklarına göre bu kişiler olayı gerçekleştirdikten sonra dolana deresi civarından eski Pazaryerine doğru kaçtılar. Arama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda da halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.