Hafızlar Diyarı Rize'de Bu Yıl 571 Hafız İcazet Alacak

Hafızlar Diyarı Rize'de Bu Yıl 571 Hafız İcazet Alacak

Rize Müftülüğü tarafından Kur´an Kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 571 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlenecek.


Bu yıl beşincisi düzenlenecek “İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi” 571 hafızın katılımıyla gerçekleştirilecek.
Hafızlık icazet merasiminin Rize’de geleneksel hale geldiğini ve bu geleneğin yaşatılarak devam edeceğini ifade eden İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılan hafızlık tespit sınavında başarılı olan ve belge alan 571 hafızımız için 09 Aralık 2021 Perşembe günü icazet merasimi düzenlenecek.” dedi.

Müftü Çakmakçı, '' Yetiştirdiğimiz hafızları yakından görebilmek, onların sevincine ortak olmak, hafızlık müessesesine teşvik ve bu müesseseyi daha fazla öne çıkarmak  maksadıyla düzenleyeceğimiz icazet merasimi, ilimiz genelinde hafızlık eğitimi veren tüm Kur’an kurslarımızın katılımıyla geniş kapsamlı olarak bu yıl beşinci defa tertip edilecek.” dedi.
Rize’de toplu olarak gerçekleştirilen ilk merasimin 2016 yılında  yapıldığını ve takip eden yıllarda  geleneksel olarak devam ettirildiğini ifade eden Müftü Çakmakçı,  2020 yılında Covid-19  nedeniyle yapılamayan merasimin, 2021 yılında yetişen hafızlarla birlikte tek merasimle gerçekleştirileceğini bildirdi. 
Çakmakçı, “09 Aralık 2021 Perşembe günü saat 10.00’da Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda kız/erkek  571 hafızın katılımıyla gerçekleştirilecek icazet merasiminin manevi atmosferini solumaya tüm halkımızı davet ediyor, gerek uzaktan gerekse yüz yüze eğitimle hıfzını tamamlayan hafızlarımızı, emeği geçen hocalarımızı ve onları yetiştiren ana-babalarını tebrik ediyor, maddi-manevi destekte bulunan  herkese  teşekkür ediyorum.” dedi

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.