Halil Bakırcı Sert Çıktı

Halil Bakırcı Sert Çıktı

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Çay TV’de katıldığı Neşe Yelken ile Her Açıdan programında önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Rize’ye yapılması düşünülen Alış veril merkezinin Eski statta değil de Çaykur’a ait serbest bölgede yapılmasının istenmesine tepki gösterdi. Bakırcı eski stadın Rize Yatırım A.Ş’ye teslim edildiğini Serbest bölgeye taşınmasını isteyenlerin ise bir kısmının Rize Merkez’deki kira gelirlerinin fazla olduğunu bunların düşmemesi için ortalığı bulandırmaya çalıştığını söyledi.

Bakırcı’nın açıklamaları şu şekilde

 Konuşulmuş tartışılmış nihai karari verilmiş bir proje. Buranın tapusu Rize belediyesine aitti. Geçtiğimiz hafta Rize yatırım A.Ş’ye devrettik. Oraya yapmakla mükelleftir. Konuşanların bir kısmı iyi niyetle konuşuyor fakat bir kısmı da şehir merkezinde yüksek kira alma hevesleri devam eden insanlar. Rize’de alış veriş merkezini  yapacak başka yerimiz mi var? Konuşuyorlar serbest bölge olsun diye. Serbest bölge Çaykur’un yeri onun altında radyasyonlu çaylar var onları kim çıkaracak? Bir teknik çalışma yapılması gerekiyor. Çaykur verecek mi orasın? Kim yapacak? Parayı kim verecek? Finansı kim sağlayacak? Biz Rize yatırım A.Ş’yi bulduk bunları finanse edecek geri dönüşü yok Rize Stadını yaptılar kapalı yüzme havuzunu yapıyorlar karşılığında bizde onlara stadı verdik. Benim önereceğim başka alternatif yerimiz yo. Birileri yer önerirse sorumluluğu üstlenmek kaydıyla gelir . Yüksek kira gelirlerinin düşmesinin kaynaklanacağı nedeniyle bu projenin gecikmesini istiyorlar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.