Handüzü Yaylası’nda kayaklı çağrı: “Rize’ye kayak merkezi yapılsın”
RİZE’DE HANDÜZÜ YAYLASI’NA KAYAK YAPMAK İÇİN GELEN VATANDAŞLAR, AÇTIKLARI PANKARTLA BÖLGEYE KAYAK TESİSİ YAPILMASI TALEBİNİ DİLE GETİRDİ
Üzerinde “Rize’ye kayak merkezi yapılsın” yazılı pankartla kayan kayak ve snowboard tutkunları, yetkililere kış turizmi yatırımı çağrısında bulundu.
Rize kent merkezine en yakın yaylalardan biri olan Handüzü Yaylası, kış aylarında sunduğu kar manzarası ve kolay ulaşımıyla günübirlik ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Mekanik tesis bulunmamasına rağmen kayak, snowboard, kızak ve şambrel ile kaymak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören yaylada, artık kalıcı bir kayak tesisi talep ediliyor.

Kayak severler, telesiyej ya da t-bar gibi mekanik tesislerin yapılması halinde bölgenin önemli bir kış turizmi merkezi haline gelebileceğini ifade ediyor. Kar kalitesine ve yaylanın coğrafi yapısına dikkat çeken vatandaşlar, başka illere gitmek istemediklerini belirtiyor.
Kayak yapmak için başka şehirlere gitmek zorunda kalındığını söyleyen Emre Kavasoğlu, Kaçkarlar gibi geniş bir dağ silsilesine sahip olunmasına rağmen Rize’de mekanik tesis bulunmadığını belirterek, Handüzü, Ayder ve Ovit yaylalarında kayak yapıldığını ancak tesis olmadığı için sürekli yürümek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Selda Kavasoğlu ise Handüzü Yaylası’nın kar kalitesi ve yüksekliğinin kayak için son derece uygun olduğunu vurgulayarak, bölgede deniz manzarası eşliğinde kayak yapma imkânının bulunduğunu söyledi. Bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kayak tutkunlarından Ali Yılmaz da Handüzü Yaylası’nın altyapı yatırımıyla önemli bir kayak merkezi olabileceğini belirterek, şehir merkezine yakınlığı ve deniz manzarasıyla Türkiye’de benzeri az bulunan alanlardan biri olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.