Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesi, Eğitime Hazır

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül'de okulların açılmasını planlerken okullar da eğitim ve öğretim sezonuna hazırlanıyor.

Rize'de bulunan Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca verilen "Okulum Temiz" belgesini alabilmek için bütün şartları sağlamış durumda.


Destekleme ve Yetiştirme Kursları nedeniyle 11. sınıf öğrencilerinin okula gelmeye başladığı Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Meslek Lisesi'nde yeni sezon hazırlıkları tamamlandı. Kurs öğrencilerinin ateşlerinin ölçülerek içeri alındığı okulda öğrencilerin sosyal mesafe ve maske şartlarını ihlal etmesine izin verilmiyor. Sınıfların kapısına konan dezenfektan paspaslarında ayakkabılarını temizleyen öğrenciler sınıflarda sosyal mesafe kurallarına uyarak tek tek oturtuluyor.

 

"Hazırlıklarımızı Tamamladık"
Okulların 21 Eylül‘de açılması noktasında her türlü hazırlıkları yaptıklarını söyleyen okul müdürü Vedat Mazgal,  "31 Ağustos itibariyle yüz yüze eğitime başlayacağımızı düşünerek Bakanlığımızın göndermiş olduğu kılavuzlar çerçevesinde tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu kapsamda da tüm hijyen şartlarını sağlayacak ve bizden istenilen her türlü şeyi okulumuzda uygulamaya geçirdik" ifadelerini kullandı.


Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın başlamasıyla beraber hazırlıkların acilen tamamlanması gerektiğini hissettiklerini belirten Mazgal, "İdarecilerimizle birlikte hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah 'Okulum Temiz' belgesini de başvuruları yaparak ilimizde ilk alan okullardan biri olacağız. Hazırlıkların Ttüm okullarda da yapıldığını biliyoruz. Milli Eğitim camiası olarak okullarımızda yüz yüze eğitim yapabilecek şartları oluşturduk." ifadelerini kullandı.


"Velilerimiz Korkmasın"
 Velilerin korkmaması gerektiğini ifade eden Mazgal, "Tüm ekiplerimizin ve okulların buna hazır olduğunu ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimizi özledik. Sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde bu eğitim sürecini tamamlamak istiyoruz." dedi.


"Sınıflarda 15 Öğrenci Olacak"
Seyreltilmiş sınıflar oluşturacaklarını aktaran Mazgal, "Sınıflarımızı normalde 30 kişi olarak düşündüğümüz zaman bir dolu bir boş olacak şekilde 15 kişi olarak planlıyoruz. Programları da bu şekilde düşünüyoruz. Öğrencilerimizi, Bakanlığımızca bize söylenen şartlar altında alacağız. Öğretmenlerimizle de bu konuda hazırlıklarımızı yapıyoruz." diye konuştu.

 

dscf6537.jpg

dscf6539.jpg

dscf6541.jpg

dscf6544.jpg

dscf6546.jpg

dscf6551.jpg

dscf6554.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.