Hasan Uzun ; Taban fiyatın en az 1 kilogram yaş çay ile 3 ekmek alınabilecek şekilde açıklanması gerekir
SAADET PARTİSİ GENEL İDARE KURULU (GİK) ÜYESİ HASAN UZUN , YENİ SEZONDA AÇIKLANACAK YAŞ ÇAY TABAN FİYATINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU. UZUN, TABAN FİYATIN EN AZ 1 KİLOGRAM YAŞ ÇAY İLE 3 EKMEK ALINABİLECEK SEVİYEDE OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ
Saadet Partisi GİK Üyesi’nden yaş çay fiyatı ve Rize yatırımları açıklaması
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Uzun , yeni sezonda açıklanacak yaş çay taban fiyatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uzun, taban fiyatın en az 1 kilogram yaş çay ile 3 ekmek alınabilecek seviyede olması gerektiğini söyledi.
1996 yılında merhum Necmettin Erbakan’ın başbakanlığı dönemini hatırlatan partili isim, o yıllarda 1 kilo çayla 4 ekmek alınabildiğini ifade etti. O dönemde ekmeğe zam yapılmadığını, unun dışarıdan desteklendiğini belirten GİK Üyesi, ekmeğin temel tüketim maddesi olduğunu ve soğuk iklim kuşağında yer alan Türkiye’de en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu dile getirdi. Yaş çaya zam yapılırken ekmek fiyatının sabit tutulduğunu kaydetti.
Geçtiğimiz yıl yaş çay taban fiyatının 55 lira olarak açıklandığını, aynı dönemde ekmek fiyatının 12,5 ile 15 lira arasında değiştiğini belirten GİK Üyesi, üreticinin alım gücünün korunması gerektiğini vurguladı. “Bugün 4 ekmek olmayabilir ancak en az 2–3 ekmek alınabilecek bir fiyat belirlenmeli” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanına da çağrıda bulunan GİK Üyesi, yaş çay üreticisinin taleplerinin dikkate alınmasını isteyerek Rize’ye yönelik yatırımların artırılması gerektiğini söyledi.
Rize’de yatırımların yetersiz olduğunu savunan partili isim, özellikle ulaşım altyapısına dikkat çekti. 1995-1996 yıllarında belediye başkanlığı yaptığını belirten GİK Üyesi, o dönemki yollar ile bugünkü yollar arasında büyük bir fark olmadığını iddia etti. Bazı projelerin ise planlama açısından yetersiz kaldığını öne sürdü.
Muhalefetin de yeterince etkili olmadığını ifade eden GİK Üyesi, genç siyasetçilerin daha aktif ve çözüm odaklı çalışmalar yürütmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.