Hava durumuyla ilgili kritik uyarı!

Hava durumuyla ilgili kritik uyarı!

En son hava durumu tahminleri ne yönde

Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının, iç ve batı bölgelerde 4 ila 10 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 İstanbul'da gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan yağmur, yoğun bir şekilde sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Zaman zaman gökgürültülü şeklinde devam eden yağmur sırasında, gökyüzü çakan şimşeklerle aydınlandı.
 
Meteoroloji 'den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Rüzgarın Kıyı Ege ve Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımı beklenmektedir.

İç ve batı bölgelerde 4 ila 10 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle güney ve güneybatı, Ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
 
UYARILAR
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olmusuz şartlara karşı (Sel, Su baskını, Ulaşımda aksamalar vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.