Hayati Yazıcı kavurma-pilav ikram edildi

Hayati Yazıcı kavurma-pilav ikram edildi

Rize Belediyesi tarafından, vatandaşlara Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Şeyh Camii’nde Cuma namazı çıkışı 2 bin kişilik kavurma-pilav ikram edildi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşrifleri olan Mevlid-i Nebevi, asırlardır Türk milleti tarafından ‘Mevlid Kandili’ olarak kutlanmaktadır. Bu manada 20-26 Nisan arası kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası, bu yıl da ülke genelinde olduğu gibi Rize’de de çeşitli etkinliklerle idrak ediliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, din görevlileri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı programda Cuma namazı öncesi Şeyh Camii’nde Kur-an’ı Kerim, Mevlidi Şerif ve Hatm-i Şerif okundu. Yapılan duaların ardından Cuma namazı kılındı. Namaz sonrası cami çıkışında Rize Belediyesi tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Aşı’nı Bakan Yazıcı vatandaşlara bizzat elleriyle servis etti.

Havanın güzel olmasıyla beraber Cumhuriyet Meydanı Şeyh Camii Önünde Kavurma pilav olarak dağıtılan Kutlu Doğum aş’ını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanısıra, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve İl Müftüsü Yusuf Doğan vatandaşlara ikram ettiler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.