Hayati Yazıcı'dan muhalefete, "Kuru gürültü yapıyorlar"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Perspektif programında Hasan Yavuz Bakır’ın sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul, HDP ile millet ittifakının ilişkisini ardından ise Meral Akşener’in Rize ziyaretini yorumladı.

Çay TV Genel yayın yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın hazırlayıp sunduğu perspektif programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı konuk oldu. Önemli açıklamalarda bulunan Yazıcı gündeme ilişkin sorularında yanıtladı. Kanal İstanbul konusundan muhalefete kuru gürültü yapıyorlar diyen Yazıcı ardından Millet ittifakı ile HDP ilişkini yorumladı.  Sonuçlar itibari ile bir ortaklık olduğunu ama bu ortaklığın formülize edilmediğini dile getirdi. Kamu oyununda çok fazla yer edinen Meral Akşener’in Rize ziyaretinden yaşanan olaylar hakkında ise, bu bana göre bu Tayyip Bey’e meydan okumadır. Yorumda bulundu.

“KURU GÜRÜLTÜ ŞAMATA YAPIYORLAR”

Siyatin projeler üzerinden yapılması gerektiğini değerler üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini dile getiren Yazıcı, “Siyaset bir rekabet işidir. Partiler siyasetlerini projeler üzerinden yürütmelidir. Değerler üzerinden siyaset olmaz. Biz AK Parti olarak çok kapsayıcı bir siyaset icra ediyoruz. Biz boşluk bırakmıyoruz. Milletin hangi konularda sorunu varsa bu sorunlar Ak Parti gündeminde yerini alıyor. Proje ortaya koyamayan ve sertleşen partiler tabiri caizse kuru gürültü yapıyorlar. Halk arasından bunlara şamata derler.  Millete projelerinizle gideceksiniz. Ben şuna karşıyım. Bunu yaptırmam. Mesela kanal İstanbul, efendim biz bunun parasını ödemeyiz. Bunun taahhüdünü alanlar düşünsün. Bu söylemler devlet ciddiyeti ile bağdaşır mı? O yüzden bunlara kuru gürültü, şamata diyorum” dedi.  

 

“KANAL İSTANBUL’UN MÖNTRE’İ BYPASS ETTİĞİ YORUMU SAĞLIKLI DEĞİLDİR”

Kanal İstanbul konusunda yorumların sağlıklı olmadığını Möntre sözleşmesi açısında  sakınca olduğu yorumunu sağlıklı bulmayan AK Parti Genel Başkanı YAZICI, “ Tarafı birden fazla olan anlaşmalarda yoruma muhtaç düzenlemeler olabilir vardır. Boğazlar ilgili Montrö sözleşmesi kimileri için engel teşkil ettiği veya Montrö sözleşmesini bypass eden fiili bir durum oluşturduğunu söylüyor. Bu bir yorumdur. Bu yorumda sağlıklı değildir. İnsanlar projeleri eleştirebilir. Ama bunlar hukuken bağlanıp işler hale getirildikten sonra ben bunu tanımam etmek demek. Bir hukuk devleti mensubuna yakışmaz” diye konuştu

MİLLET İTTİFAKI İLE HDP İLİŞKİ

Millet ittikafı ile HDP ilişkisinde bir ortaklık olduğu fakat bunun bir formilize edilmediğini belirten Yazıcı, “Bir otaklık ilişkisi var. Bu formüle edilmiş bir tarzda olmasa bile fiilen uygulanır tarzda sonuçlar itibari ile ortada. HDP terör örgütü ile irtibat ve iltisaklı olduğu konusunda da hâkim bir kanaat var. Ama hiçbir zaman HDP seçmenin terör örgütünden yana olduğu veya terörist olduğu söylenemez. Bugün x partisine verir. Yarın başka partiye verir. HDP’nin PKK’nın siyasal uzantısı şeklindeki görünümü halk nezdinde itibar konusu olamıyor.  Bu bakımdan onunla irtibatlı, iltisaklı bir siyaset seçilmesi bir eleştiri konusu oluyor. Konuya ben böyle bakıyorum böyle görüyorum” dedi.

 

MERAL AKŞENER TAYYİP BEY’E MEYDAN OKUDU

Yakın zaman önce Rize’de protesto edilen Meral Akşener’in ziyaretini bir meydan okuma olarak yorumlayan Hayati Yazıcı, “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak ve yine Türkiye’de benim dışında Türk vatandaşını, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını hele hele siyasi aktör konumdaki kişilerden herhangi bir kişiyi, Neteanyahu denilen bir katile benzetmesini asla onaylamam. Hiç sevmediğim siyasi aktörü bile benzetmek istemem. Bu bakımdan Meral Akşener’e benzetmesini yakıştırmadım. Kınadım. Benzettiğiniz kişi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Rize doğumlu bir Cumhurbaşkanının memleketine gidiyorsunuz. Bana göre bu Tayyip Bey’e meydan okumadır. Bakın ben size bunu söyledim. Memleketinize geldim. Ve herkes beni çok güzel karşıladı.  Bu bir bilgi değildir benim yorumumdur. Vatandaşlarımızda burada meydan okumaya haklı olarak tepki koydular. Mesela Çayeli’ne neden geldi. Gelemez mi? Gelebilir ama böyle bir ortamda niye Çayeli. Keşke bunlar yaşanmamış olsaydı. Ben Meral Akşener’e yakıştıramadım” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.