Hayrat İnsani Yardım Derneği Afetzedelerin yardımına koştu

Hayrat İnsani Yardım Derneği Afetzedelerin yardımına koştu

Doğu Karadeniz bölgesinde Rize ve Artvin’de sel ve heyelan zedelere ülkenin 4 bir tarafından yardımlar geliyor. Sel ve heyelan afetinin hemen ardından bölgeye gelen Hayrat Yardım derneği ekipleri afetzedelerin yardımına Batman'dan geldi.

Doğu Karadeniz bölgesinde Rize ve Artvin’de sel ve heyelan zedelere ülkenin 4 bir tarafından yardımlar geliyor. Sel ve heyelan afetinin hemen ardından bölgeye gelen Hayrat Yardım derneği ekipleri afetzedelerin yardımına koşarken bölgede kaybolan vatandaşların arama kurtarma çalışmalarına da destek veriyor.

Rize’nin Güneysu ilçesi ve Muradiye beldesi başta olmak üzere Artvin’in Arhavi ilçesinde afetzedelere Türkiye’nin 4 bir tarafından yardımlar devam ediyor. Bölgede yaşanan afetlerin hemen ardından yardım için Batman’dan yola çıkan Hayrat Yardım derneği ekipleri kısa sürede vatandaşların yanında yer aldı. Biryandan yardımları afetzedelere dağıtan ekipler diğer yandan arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Batman’dan Rize’ye yardım için yola çıkan Ahmet Temiz genel direktiflerin ve talimatların ardından hazırlıklarını yapıp yola çıktıklarını aktardıktan sonra sözlerine şunları ekledi:” Üç gündür buradayız, üç gün daha yardım için yine burada olacağız. Rize’ye destek için su ve gıda yardımında bulunuyoruz. Ülkenin hangi tarafında bir afet meydana gelirse gelsin bizler yardım için her zaman yola çıkmaya hazırız” diye konuştu.

“AFAD ekipleri ile beraber sahada ortak hareket ettik.’’

Rize’de meydana gelen sel felaketlerinde de Güneysu ve Muradiye ‘ye geldiklerini belirten Hayrat Yardım Derneği çalışanı Mustafa Önaldı:” Rize afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları için sahada ortak çalıştık ve drone ile selde kaybolan vatandaşımız için aramalarda bulunduk. Rize için yeni sel uyarıları gelmeye devam ediyor. Birkaç gün daha burada olacağımızı tahmin ediyoruz” dedi

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.