İkizdere İçin Tarihi Su İhalesi

İkizdere Belediyesi, İller Bankası ve SUKAP ile ortaklaşa planladığı 4,5 milyon TL'lik içme suyu ihalesini gerçekleştirdi. Projenin tamamlanmasıyla beraber 1800 metredeki Çağrankaya yaylasından 600 metre mesafedeki İkizdere ilçesine su ulaştırılmış olacak

Konu ilgili değerlendirmelerde bulunan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, ihalenin İkizdere'nin tarihine geçtiğini ifade ederek projeyi İkizdere Belediyesi'nin bugüne kadar yapmış olduğu en büyük proje olarak değerlendirdi. Projenin İller Bakası ve SUKAP'ın desteğiyle hayata geçeceğini belirten Karagöz, "Geldiğimizde bu sorunu tespit ettik. İkizdere çok yağmur alan bir bölge. İlçemiz su zengini gibi görünse de çok kaliteli bir içme suyu yoktu. Biz 'turizm, turizm' diyoruz ama altyapı lazım turizme. Bunun için ilçe tuvaletlerimiz, çevre düzenlememiz, dereleri kullanma konumumuz, sosyal tesislerimizin yanında sağlıklı alnlar da yapmamız lazım. İçme suyumuz bunlardan en önemlisi." dedi.


İçme suyunun sağlıklı içtiklerini düşünmediğini belirten Karagöz, sözlerine şöyle devam etti:
"Yılın belli aylarında su seviyesi azalıyor. Suyu klorla ayakta tutmaya çalışıyorduk. Bu proje hem gelen misafirlerimiz hem de bölgede yaşayan insanlarımız için çok önemli bir proje. Yarın ihalemiz olacak. Zannedersem 1-2 ay içerisinde kanuni süre bittiği zaman projeye başlayacağız. Seneye bu zamanlarda dağlardan içme suyumuzu alacağız."


Kanalizasyon atık arıtma projesinin de proje aşamasında olduğunu ifade eden Karagöz, çok yakında o projeye de başlanacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.