İL BAŞKANI ALİM’DEN 19 MAYIS MESAJI

İL BAŞKANI ALİM’DEN 19 MAYIS MESAJI

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi “Kurtuluş savaşımızın meşalesinin yandığı 19 Mayıs 1919 tarihi şanlı zaferlerle dolu  tarihimizin dönüm noktalarındandır. Bazı tarihler vardır ki unutulmaz. İşte 19 Mayıs’ta böyle bir tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz milletimizin ya istiklal ya ölüm düşüncesiyle şahlanarak, milli mücadelemizin ilk adımının atıldığı bu tarih bir çok zaferin önünü açan tarih olmuştur.103 yıl önce Samsun’da özgürlük ve bağımsızlık için yakılan meşale aziz milletimizin göstermiş olduğu azim ve gayretle bugünlere kadar ulaşmıştır. Milletimiz vatan söz konusuysa gerisi teferruattır düşüncesiyle topyekün bir mücadele vermiştir. O günün zorlu koşullarında ya istiklal ya ölüm şiarıyla verilen kutsal mücadelenin eseri olarak bu cennet vatanda hür ve bağımsız bir şekilde yaşamımızı sürdürmekteyiz.

Bize bu cennet vatanı emanet eden, yurdun dört bir tarafını düşman istilasından temizlemek için şehadete adeta koşan tüm şühedayı saygı ve rahmetle yad ediyorum. İstiklal mücadelemizin mihenk taşlarından olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin inşasında büyük bir rol üstlenecek gençlerimize  verilen önemin göstergesidir.Tarihe altın harflerle kazınan  zaferlere imza atan bir neslin gençleri olarak, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimizin tarihlerine ve milli değerlerine sahip çıkacaklarına, canları pahasına  koruyacaklarına  inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını veren tüm kahramanlarımızı saygıyla ve rahmetle yad ediyorum” dedi.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.