İL BAŞKANI ALİM’DEN ÇANAKKALE  ZAFERİ MESAJI

İL BAŞKANI ALİM’DEN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi “ Aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği mücadelenin eseri olarak, tüm dünyaya “Çanakkale geçilemez” mesajını ilettiği zaferin 107.yıl dönümünü kutlamaktayız.

Tüm zorlu şartlara rağmen geri dönmeyi asla düşünmeyen bir kahramanlık destanı olan Çanakkale zaferi bize vatan söz konusuysa gerisi teferruattır sözünü canlı olarak yaşatmıştır. Vatanın ve milletin bağımsızlığı tehdit altındayken küllerinden yeniden doğarak büyük bir mücadele örneği veren milletimiz, Çanakkale’de olağanüstü şartlarda olağanüstü bir çaba göstererek, tarihe isimlerini altın harflerle yazdırmıştır. Çeşitli milletlerden oluşan, insan selini andıran ordular, milletimizin üstüne yürümüş, bomba ve mermi yağdırırken kahraman ecdadımız, bu öldürücü silahların tehdidine rağmen, türlü imkansızlıklara karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, din ve vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiştir. Şanlı tarihimizin mihenk taşlarından biri olan Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştirerek, Kurtuluş savaşımızın da habercisi olmuş, Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik, istiklal ve istikbal mücadelesi vatan topraklarının kurtuluşu için gereken milli ruhu ortaya çıkarmıştır. ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatanı, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek bizim asli görevimiz olmalıdır. Her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu kadim coğrafyanın emanetçileri olarak, tarihimizden aldığımız güç ve şuurla  vatanımız üzerinde oynanmak istenen oyunlara, milletimize yönelik hain planlara kararlılıkla karşı çıkıyor, kadını erkeği, genci yaşlısı tüm vatandaşlarımızla omuz omuza daha aydınlık yarınlarımız için yılmadan çalışıyoruz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu bir ecdadın mensupları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden, özgürlüğümüzden bizi biz yapan bütün değerlerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Çünkü biz ölümü öldüren, İstiklal Marşı korkma şeklinde başlayan asil bir milletin mensubuyuz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107.ci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.