İL BAŞKANI ALİM’DEN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

İL BAŞKANI ALİM’DEN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi; “İlk mısrası Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak şeklinde başlayan milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesini destanlaştıran milli marşımızın bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 101. yılını idrak ediyoruz. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın, Allah bir daha  bu memleketin, bu milletin   istiklalini tehlikeye düşürmesin” diyerek o günlerdeki dehşeti bizlere tasvir etmiştir. İstiklal Marşımız, yurdun dört bir tarafının işgal kuvvetleri  tarafından paylaşılan ve tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğarak şahlanışını anlatan bir kahramanlık destanıdır. Milli mücadele yıllarında milletimiz vatan ve istiklal aşkıyla her türlü imkansızlığa rağmen yediden yetmişe kadınıyla erkeğiyle  topyekün  bir mücadele yürütmüş,vatan topraklarını düşman işgalinden temizlemiştir. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkânsızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur.Bu kutlu mücadelenin neticesinde bizler bu kadim coğrafyada hür ve bağımsız bir şekilde yaşamaktayız. Vatan, millet, bayrak sevgisiyle yoğrulan bu destansı marş milletimizin kutsal değerlerine  göz dikenlere karşı verdiği mücadelenin tezahürüdür. Her karışı şehit kanlarıyla sulanan bu toprakların emanetçisi olarak bizler, çok zor şartlar altında vatan kılınan bu toprakları dün düşmana çiğnetmedik, hiçbir zaman da çiğnetmeyeceğiz inşallah. Cenab- ı Hakk birlik ve beraberliğimize zarar verme niyetinde olanlara fırsat vermesin, milletimizi ve İslam ümmetini her türlü harici ve dahili düşmanlardan muhafaza eylesin.
Bu itibarla milli mücadelemizin mihenk taşı olan istiklal Marşımızı bize kazandıran eşsiz bir dava adamı ve hatip olan Mütefekkir şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyorum.
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.