İL BAŞKANI AYAR : 2022 YILI DESTEKLEME PRİMLERİNE MAHSUS DEKAR BAŞINA 2766 KG SINIRI KALDIRILDI. BÖYLECE YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİYE 26 MİLYONLUK EK BİR DESTEKLEME GELİRİ SAĞLANDI. ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM” DEDİ

İL BAŞKANI AYAR : 2022 YILI DESTEKLEME PRİMLERİNE MAHSUS DEKAR BAŞINA 2766 KG SINIRI KALDIRILDI. BÖYLECE YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİYE 26 MİLYONLUK EK BİR DESTEKLEME GELİRİ SAĞLANDI. ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM” DEDİ

Destekleme primlerinde bu yıla mahsus yapılan düzenleme İle 30 bin üreticinin 26 milyonluk ek ödeme almasını sağladıklarını belirten AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ÇAYKUR’daki işçi nakil taleplerinin de karşılandığını açıkladı.

“İşçi  Nakilleri Yapıldı”
İl Başkanı Hikmet Ayar “Önceki yıllarda Çaykur’da çalışmaya başlayıp nakil talebinde bulunan işçi kardeşlerimiz vardı. Bu taleplerin yeni işçi alımlarından önce karşılanması konusunda bir mutabakat vardı. Çaykur işçi alımları öncesinde 167 işçi kardeşimizin nakil talebi gerçekleşti. Bu nakil taleplerine göre diğer fabrikalardaki işçi ihtiyacı ortaya çıktı ve bu yeni duruma göre işçi alımı yapılacak.

hikmet-ayar.jpg

Çaykur Toplam 1365 yeni işçi alımı yapacak. Engelli, eski  hükümlü kadroları ile çay eksperleri de toplam sayının içindedir. Çay eksperlerinin talepleri doğrultusunda ilk aşamada 50 olarak belirlenen sayı 85 ekspere  çıkarıldı. ikizdere ve çamlıhemşinde açmış olduğumuz iki yeni çay fabrikamız  var. Oradaki fabrikalar yeni olduğu için işçi alımları orada daha fazla olacak. Diğer sayı ise fabrikaların ihtiyaçlarına göre belirlenmiştir”dedi.


“26 Milyonluk Ek Destekleme”
Destekleme prim ödemleriyle ilgili değerlendirmede bulunan İl Başkanı Hikmet Ayar “ Diğer yandan dekar başına 2766 kg ile sınırlı olan destekleme primi ödemesi ile ilgili bu yıla mahsus bir düzenleme yapıldı. 2022 yılı destekleme primlerine mahsus dekar başına 2766 kg sınırı kaldırıldı. Böylece yaklaşık 30 bin kişiye 26 milyonluk ek bir destekleme geliri sağlandı. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Yaş Destekleme Bedelinin Nisan Ayı İçinde ödenmesi planlanıyor
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.