İmdat Sütlüoğlu Resti Çekti

İmdat Sütlüoğlu Resti Çekti

Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu grev süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çay TV’den canlı yayınlanan basın toplantısında konuşan Sütlüoğlu greve gidilirse Çaykur’u değil 1 milyon çay müstahsilini zarar uğratacaklardır dedi.

Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu grev süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çay TV’den canlı yayınlanan basın toplantısında konuşan Sütlüoğlu greve gidilirse Çaykur’u değil 1 milyon çay müstahsilini zarar uğratacaklardır dedi.

Greve katılan işçilerin grev süresince maaş alamayacağını söyleyen Sütlüoğlu greve katılan işçinin de grev sonrası işe başlayıp başlamaması Çaykur’un elindedir.

Sütlüoğlu'nun açıklamalarından satır başları.

-Sendikasız dönemde ücret açısından işçilerimizin herhangi bir mağduriyeti olmadı.

- Bizim ana görevimiz üreticiyi korumak müstahsilin ürün alım beledinin karşılığını vermektir. Biz buna gayret gösteriyoruz Peşin ödemeler yüzünden ek bir ek bir finans yükümüz var. Şimdi olmayan bir kaynaktan bir ödeme yapmamız mümkün değildir. Çaykur'un altında darphane yok. Haşa yoktan var etmekte Allah’a mahsus.

-Grev kararı aldılar ve yarın itibariyle grev yapacaklar burada kim mağdur olacak? başta içi mağdur olacak. Greve katılan işçi ücret alamayacak acaba sendika bunu karşılayacak mı.? Sendikanın bunu karşılayacak bir kaynağı yok böyle bir şeyin örneğide yok.

- Burada işçiler kandırılıyor. 10 bin lira zam alacaksınız bizim üyelerimiz alacak üye olmayanlar alamayacak. Greve katılanlar alacak katılmayanlar alamayacak. Bunlar kuyruklu yalan.

- Böyle bir para ödenmeyecek. Böyle bir para yok. Böyle bir kaynak yok. Bunu herkes iyice bilmeli. Bunlar umut satıyor yalan üzerinden siyaset yapıyorlar.


Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, sendikanın taleplerinin yerine getirilmesinin mümkün olmayacağını belirterek, “Sendika toplu iş sözleşmesini imzalamadığı gibi çok afaki talepler ile iş verinin karşısına geliyor. Nedir bunlar; kampanya primi ve yıpranma zammı adı altında talepler. Geçmişte bunların hiçbir örneği yok. Böyle bir uygulama yok. Başka bir emsali yok. Bu bir dönem için 45 milyon, üç dönem için Çaykur’a maliyeti 137 milyon TL’dir. Böyle bir uygulama da yoktur Çaykur’da böyle bir kaynak da yoktur. Olmayan bir kaynak ve imkandan bir başkasının yararlandırılması mümkün değildir. Biz sendikaya bunu söyledik. Çaykur zarar eden bir kuruluştur. Çaykur sosyal görevleri dolayısı ile zarar eden bir kuruluştur. Olmayan bir kaynaktan bir ödeme yapmak mümkünmüdür. Çaykur’un altında darphane yok. Para basıp verme imkanımız yok. Haşa yoktan yaratmakta rabbimize mahsustur. Olmayanı nasıl vereceğiz size. Bu bir sorumsuzluk. Burada maksat işçinin hakkını korumak filan değil. Maksat üzüm yemek değil. Maksat bekçiyi dövmek” dedi.

GREVE KATILMAYAN İŞÇİ MAĞDUR OLMAYACAK
Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, greve katılmayan işçilerin mağdur olacağı yönünde ki açıklamaları yalanlayıp greve giden işçilerin maaş alamayacağını ve sendikanın bunu telafi edebilecek güçte olmadığını söyledi. Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “Greve yarın itibariyle başlayacaklarını söylüyorlar. Grev olursa burada kim mağdur olacak. Başta greve katılan işçi mağdur olacak. Çünkü greve katıldığı için maaşlarını alamayacak. Acaba sendika bunu karşılayabilecek mi? Çok açık ve net söylüyorum sendikanın bunu karşılayabilecek kaynağı da yoktur. Şunu da çok açık ve net söylüyorum. Greve katılan işçiler bölgeye ve müstahsile çok büyük sıkıntı getirirler. Greve katılmayan işçilerimiz kesinlikle mağdur olmayacaklar. Greve katılanlar daha çok imkan alacak katılmayanlar alamayacak. Yok böyle bir şey. Ben sunu garantisini veriyorum. Greve katılmayan işçi kardeşlerimi hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğim. İşçimizi, üreticimizi, çay sektörümüzü sıkıntıya sokmayan gelip de sorumluluk duygusu içinde çalışan insanları ben nasıl mağdur ederim. Böyle bir vicdansızlık olabilir mi “dedi.

SENDİKANIN TALEBİ ÇAYKUR’U KAPATTIRIR
Sendikanın taleplerinin yerine getirilmesi halinde büyük zararlara uğrayacak Çaykur’un kapanmanın eşiğine gelebileceğini belirten Sütlüoğlu, “Özelleşmenin en büyük gerekçesi nedir biliyormusunuz? Özelleştirmenin en büyük gerekçesi finanse edilemeyen yüksek zararlardır. Sendikanın bu talebini kabul edersek altından kalkamayacağımız bütçe açıkları veririz. Çaykur’u kapatmak zorunda kalırız. Çaykur’un çarkı dönmez. Sendikanın görevi işçinin ekmek yediği bir kapıyı kapatmakmıdır? Yoksa onun ekmek yediğini kapıyı devamli açık tutarak işçisinin sürekli oradan kazanç elde etmesini sağlamak mıdır? Sorumlu sendikacılık o iş yerinin devamlılığı noktasında kararlar almayı gerektirir” dedi.

HERKES BU ENKAZIN ALTINDA KALIR
Sütlüoğlu ilgilileri akıllarını başlarına almaya davet ederek, “Biz kavga ortamında sezona girmek istemiyoruz. Bu kavgayı biz başlatmadık. Bu kavganın devam etmesini de istemiyoruz. Ama sendika ben kavga etmeye devam etmek istiyorum diyorsa çok açık ve net söylüyorum bu işin altında kalır. Bu sendikacılık açısından da doğru bir şey değildir. Burada 9-10 şiddetinde derem olur. Çaykur’un çay almaması durumunda. Her taraf yıkılır ve herkes bu enkazın altında kalır. Daha sonra oluşacak tsunami dalgaları da herkesi sürükler götürür. Herkes aklını başına alsın“ diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum