İşte 12 Adayın Öz Geçmişleri

İşte 12 Adayın Öz Geçmişleri

Açıklanan AK Parti Rize ve İlçe adaylarını öz geçmişleri..

 1.RİZE
Prof.Dr.Reşat KASAP
1961 Yılında Rize de Doğan  Reşat Kasap İlkokulu ve ortaokulu Derapazarın da bitirdi.Lise eğitimini ise 1978 yılında Samsun 19 Mayıs lisesinde tamamladı.  1980 yılında Gazi Üniversitesi istatistik bölümünü kazanan sayın KASAP 1984 yılında aynı üniversiteden  lisans düzeyinde   mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Gazi üniversitesinde  1987 yılında tamamladı,Doktora eğitimini ise 1988-1992 yılları arasına  ingiltere de bulunan WALES üniversitesi  istatistik bölümünde bitirdi. 
Reşat KASAP sırasıyla 1993  yılında Yardımcı Doçent,1998 yılında Doçent,2004 yılında ise  Profesör oldu. 2008-2013 yıllarında ise Gazi Üniversitresinde Bölüm başkanlığı görevinde bulundu. 70 üzerinde yurt içi ve yurt dışı bilimsel çalışması bulunan  Prof.Dr.Reşat KASAP AB başta olmak üzere çeşitli projelerde görev aldı.
 
2008-2011 yılları arasında ÖSYM yürütme kurulu üyeliği yapmış olan Prof.Dr.Reşat KASAP İyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.
 
 
2-Hakan GÜLTEKİN
 
1970 Yılında Rize nin Ardeşen İlçesinde Doğdu.İlkokulu Ardeşen Alparslan İlkokulunda,orta okul ve lise eğitimini Ardeşen İmam Hatip Lisesin de tamamladı.1997 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun Oldu. Yüksek Lisans Eğitimini ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Bölümünde Sürdürmektedir.
1992 Yılında siyaset ve ticaret hayatına atılan Sayın   GÜLTEKİN 2002 yılında Ak Parti kurucuları arasında yer aldı.6,5  Yıl Ak Parti Ardeşen İlçe Başkanlığı Görevini Yürüttü.  2009-2012 Yılları Arasına Ak Parti Rize İl Başkanlığında İl Teşkilat ve İl Seçim İşleri Başkanlığı Görevinde buluna  Hakan GÜLTEKİN İl Genel Meclisi Başkanlığı Görevini de Başarıyla yürütmektedir.
Bir Çok Sivil Toplum Kuruluşlarında Yöneticilik ve Üyeliği de Bulanan Hakan GÜLTEKİN Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Dr.Atilla ESMEN
3.Çayeli
1970 Yılanda Rizenin Çayeli ilçesinde doğan Atilla ESMEN  ilk okulu ve orta okulu 1977-1985 yılları arasında Çayelinde  bitirdi.Lise eğitimini ise  1988 yılında İstanbul İmam Hatip lisesinde tamamladı. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Dr.Atilla ESMEN 1994 yılında bu okuldan mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini  ise Haydarpaşa numune ve eğitim araştırma hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünde yaptı.
Şırnak ili Beytüşşebap İlçesinde tabiplik ve grup başkanlığı, ,Rize ili Çayeli ilçesi merkez sağlık ocağı hekimliği ve Çayeli devlet hastanesi baş tabipliği ,İstanbul  Haydarpaşa numune ve araştırma hastanesinde asistanlık ,Ordu Aybastı devlet hastanesinde uzmanlık,İzmit kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinde kurucu başhekimlik   görevlerinde bulundu.
Son görev yeri İzmit Seka Devlet Hastanesi Yöneticiliği Olan Dr.  Atilla ESMEN evli ve 3 çocuk babasıdır.
 
Halim Kazım BEKAR
4.Hemşin
1971 yılında Rize nin Hemşin ilçesinde doğan Halim Kazım BEKAR ilk ve orta okulu hemşinde tamamladı. 4 yıl gibi bir süre İzmir ilinde ticaret hayatına başlayan Halim Kazım BEKAR  1989 yılında Hemşin ilçesine dönerek tekrar ticaret hayatına başladı.Ak Partinin kurulmasında kurusu il başkan yardımcılığı ve arkasaından da 6 yıl boyunca Ak Parti Hemşin ilçe başkanlığı görevinde bulundu.
2009 yılında gerçekleştirilen mahalli seçimlerde Ak Partiden Hemşin belediye başkan olarak  seçildi.Halen Hemşin belediye başkanlığı görevini yürüten Halim Kazım Bekar evli ve 4 çocuk babasıdır.
 
Osman HAŞİMOĞLU
5.Çamlıhemşin
 
1957 yılında Rize nin Çamlıhemşin ilçesi köprübaşı köyünde doğdu.ilkokulu ve ortaokulu Çamlıhemşin de tamamladı.Ak Parti Çamlıhemşin ilçe teşkilatının kurucuları arasında yer alarak kurucu ilçe başkanlığı görevini yürüttü.2009 yerel seçimlerinde Ak Partiden Çamlıhemşin il genel meclisi üyeliğine seçildi.
Bir çok sivil toplum kuruluşlarında kuruculuk ve yöneticilik yapmaktadır. Ticaretle uğraşan Osman HAŞIMOĞLU evli ve 4 çocuk babasıdır.
 
Halil TURAN
6.Güneysu
 
1957 Yılında Rize nin Güneysu ilçesinde doğan Halil TURAN ilk okulu ve ortaokulu Güneysu da bitirdi.Lise tahsilini ise Rize lisesinde tamamladı.1980 Yılında Gümüşhane Mareşal Çakmak Eğitim Enstitüsünden mezun oldu.Aynı yıl Bingöl ilinde öğretmenlik görevine başladı.Bazı özel sebeplerden dolayı öğretmenlik görevinden istifa ederek Rize de ticari hayata atıldı.
Siyasi hayatına Ak Partide kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak başlayan Halil Turan il yürütme kurulunda çeşitli birim başkanlıkları görevlerinde bulundu.Ak Parti Güneysu ilçe başkanlığı ve İl Başkan vekilliği görevlerini de başarıyla yerinde getirdi.
2009 yerel seçimlerinde Rize belediyesi meclis üyeliğine seçildi. Ak Parti belediye Meclis Grup başkan vekilliği,encümen üyeliği  ve belediye başkan vekilliği  görevlerini yaptı.2012 yılında yeniden Güneysu ilçe başkanı seçilen Halil TURAN evli ve 3 çocuk babasıdır.
 
Yakup SAMANGÜL
7.Derepazarı
 
1954 Yılında Rize de doğan Yakup SAMANGÜL ilköğretimini Derepazarı nda orta öğrenimini ise Rize ticaret meslek lisesin de tamamladı.Üniversite eğitimin Ankara Gazi Üniversitesi teknik eğitim fakültesinde bitirdi.1979 yılında Rize Ticaret ve meslek lisesinde muhasebe grubu öğretmeni olarak meslek hayatına başladı.Memuriyet hayatını genel olarak idarecilik ile geçiren Yakup SAMANGÜL 2000 yılında emekli oldu.
Kasım 2001 yılında Ak Parti Derepazarı kurucu ilçe başkanı olarak siyasete girdi.2 Dönem üst üste bu görevi yürüttü.2009 yerel seçimlerinde ilgenel meclisi üyesi olarak seçildi.İl genel meclisi üyeliği görevini yürütürken 2010 yılında görülen lüzum üzerine Ak Parti genel merkezi tarafından tekrar Derepazarı ilçe başkanlığına atandı.2012 yılında ise Ak parti il yönetim kurulunda  Teşkilat başkanlığı görevini üstlendi.
Varda suyu bakım onarım ve işletme birliği başkanlığını da yapan Yakup SAMANGÜL evli ve 4 çocuk babasıdır.
 
8.İyidere
Ahmet METE
1956 Yılında Rize nin İyidere ilçesinde doğan Ahmet METE  ilk ve ortaokulu İyidere de   Lise tahsilini ise Rize Lisesinde Tamamladı.Yüksek Öğrenimini Gümüşhane Maraşal Çakmak Eğitim Enstitüsünde tamamlayarak 1 yıl Vekil Öğretmenlik Yaptıktan Sonra ticaret hayatına atıldı.
 
Yaklaşık 17 yıl Aktif Siyaset Yapan Ahmet METE 2004-2009 yılları arasında İyidere Belediye Başkanı Olarak Görev Yaptı.2009 Yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Parti den Yeniden İyidere Belediye Başkanı Olarak Seçildi.Halen bu Görevi Yürüten Ahmet Mete Evli ve 3 Çocuk Babasıdır.
 
9.İkizdere
Hasan KÖSOĞLU
 
1954 Yılında İkizdere Yeşilyurt Mahallesinde Doğan Hasan KÖSOĞLU İlk ve Ortaokulu İkizdere de  Liseyi ise İstanbul Haydarpaşa Lisesinde Okudu 1978 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinden Makina Mühendisi Olarak Mezun Oldu.
Bir Müddet İstanbul da Serbest Çalıştıktan Sonra 1980 yılında M.K.E.K. Kırıkkale Pirinç Fabrikasında Mühendis ve Baş Mühendis Olarak Çalıştı.1981 Yılında Vatani Görevini Tamamladı.1990-2004  Yılları Arasında T.E.K  İkizdere Hes Santralinde Çalıştı.2004 ve 2009  Yıllarında  Yapılan Mahalli Yerel Seçimlerinde Üst Üste Ak Partiden İkizdere Belediye Başkanı Olarak Seçildi. Orta Derecede İngilizce Bilen Ahmet METE Evli ve 3 Çocuk Babasıdır.
 
10.Pazar
Ahmet  BASA
 
1965 Yılında Rize de Doğan Ahmet BASA İlk ve Orta Öğrenimini Pazar da Lise Tahsilini İse Ankara da Bitirdi. Üniversite Eğitimini Dicle Üniversitesi Dış Hekimliği Fakültesinde Tamamladı.
Pazar İlçesinde Uzun Yıllar Serbest Diş Hekimi Olarak Çalıştı.2005-2008 Yılları Arasında Ak Parti İlçe Başkanlığı Görevini Yürüttü. 2009 Yerel Seçimlerinde Ak Partiden Pazar Belediye Başkanı Olarak Seçildi. Ahmet BASA Halen Pazar Belediye Başkanlığı Görevini Başarıyla Sürdürmektedir.
 
11.Kalkandere
Nihat ÇOLAK
1959 yılında Rize’nin Kalkandere İlçesinde 5 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Kalkandere’de tamamladıktan sonra lise eğitimini Rize Ticaret Lisesi’nde bitirdi.
 
Eğitiminin ardından vekil öğretmen olarak bir süre çalıştı. 1977-1983 yılları  arasında Çaykur  Çay Fabrikasında muhasebeci olarak göreve başladı. 1983 yılının ikinci yarısında  hizmetli kadrosuyla Kalkandere Belediyesi’ne geçiş taptı. Kalkandere belediyesinde  sırasıyla tanzim satış memurluğu, isletme saymanlığı ve hesap işleri  müdürlüğü   görevinde bulundu.
1994  yılında yapılan   mahalli idareler seçimlerinde Kalkandere belediye başkanı olarak seçildi. .Dördüncü  dönem belediye başkanlığı görevini sürdürmekte olan Nihat ÇOLAK evli ve bir çocuk babasıdır.
 
12.Fındıklı
Adnan ÖZBALABAN
 
1960 Yılında Fındıklı da Doğan Adnan ÖZBALABAN 1985 Yılında Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Mezun Oldu.Aynı Yıl Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Göreve Başladı.Ayın Kurumda Şube Müdürlüğü ve İl Müdür Yardımcılığı Görevlerinde Bulundu.Rize İl Müdürlüğü Görevini Yürütürken 2004 Yerel Seçimlerinde Ak Partiden Fındıklı Belediye Başkanı Olarak Seçildi.
2009 Yılında Yapılan Yerel Seçimlerde Tekrar Aday Gösterildi ve Bir Kez Daha Belediye Başkanı Olarak Seçildi. Halen Bu Görevi Yürüten Adnan ÖZBALABAN Evli ve 3 Çocuk Babasıdır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.