KAAN Projesi Hayata Geçiyor

KAAN Projesi Hayata Geçiyor

Rize Valiliği, genel kolluk personeli ile özel güvenlik görevlileri arasındaki işbirliğini sağlamak için KAAN Projesi'nin hayata geçirileceğiini açıkladı.

Rize Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

 
"Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı koordinesi ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun talimatları doğrultusunda Genel Kolluk personeli ile Özel Güvenlik Görevlileri arasındaki işbirliğini sağlamak amacıyla 15.03.2019 tarihinde başlatılmış olan Genel Kolluk Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon yani KAAN Projesi Rize ilimizde 2020 Ağustos ayı itibariyle hayata geçirilecektir.
 
Proje kapsamında Sayın Valimiz Kemal ÇEBER’in oluru ve İl Emniyet Müdürümüz Sayın Nurettin GÖKDUMAN’ın talimatları ile proje takımı oluşturularak çalışmalara başlanılmıştır. Proje hazırlık çalışmaları kapsamında; Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nda görevli Başmüfettişlerin katılımıyla Projede yer alacak olan 145 Emniyet Personeli ile 186 Özel Güvenlik Görevlisine 06-07-08 Temmuz 2020 tarihlerinde eğitimler verilmiştir.
 
KAAN Projesi çerçevesinde Genel Kolluk ile Özel Güvenlik Sorumlularına ait sabit ve kurumsal iletişim numaraları tespit edilerek anlık ve sürekli paylaşımların yapılabilmesi için ortak iletişim uygulamaları oluşturulacaktır. Özel Güvenlik Görevlilerinin yapacağı KAAN bildirimleri İl Emniyet Müdürlüğü KAAN Uygulama Merkezinde değerlendirilecek olup meydana gelen olaylara en seri şekilde polis ekiplerinin sevki sağlanacaktır. İlimizde hayata geçirilecek olan KAAN Projesi ile Rize Emniyet Müdürlüğü personeli ve ilimizde görev yapan Özel Güvenlik Görevlileri arasındaki işbirliği artırılarak bu işbirliği sonucunda suç ve suçlularla etkin mücadele edilmesi amaçlanmaktadır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.