Kalkandere Kalkınandere Olacak

Kalkandere Kalkınandere Olacak

OSB Sahasında Basına Konuşan Rize Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Organize Sanayi Bölgesi İle Kalkandere’nin Kalkınandere Olacağını Söyledi

Rize Milletvekili Hasan Karal, Kalkandere’deki OSB sahasında yaptığı konuşmasında “Organize sanayi bölgesi yıllardan beri Rize için yılan hikayesine dönen bir hal almıştı. Ama şimdi sonuna geldik. Hukuki olarak da sorunun halledildiğini söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız bilmesi gerekir ki hükümetimiz bu konu da yapacağını yapmıştır. Gerekli bütün ödenekler gönderilmiştir. En son dokuz buçuk trilyon gönderilmiş ve bankadadır. Ankara’da  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının göndereceği her hangi bir ödenekte kalmamıştır. Her şey hazırdır şimdi iş yapma zamanı gelmiştir. Buranın ihalesi yapılmış ve ihaleyi alan müteahhit bellidir. En kısa zaman içerisinde gelip çalışmalara başlayacaktır. Bu zamana kadar bize yardımcı olan bölge halkına çok teşekkür ediyorum. Burada arazilerinin istimlak edilmesiyle beraber zaman zaman olumsuzluklar yaşandı ama inanıyorum bölge halkının ve arazi sahiplerinin destekleriyle beraber burada bacaların tütmeye başladığını görünce bölge halkı da bizler de hep birlikte memnun olacağız. Rize’miz için böylesine önemli bir projenin kazandırılması bölgemiz ekonomisi içinde istihdamı içinde çok önemli gelişmeler sağlayacaktır. Ben kamuoyuna bu müjdeyi verebilirim en yakın zamanda bu çalışmaları başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

OSB’deki son duruma yönelik bilgilendirme yapan Milletvekili Karal, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bu çalışmaların bir an önce başlamasını istiyor. Parasını almayan vatandaşlarımızda müracaatlarından sonra en yakın zaman içinde paralarını alabilirler. Tapularla ilgili bir mahkemelik durum söz konusu Şubat veya Mart aylarında onlarda sonuçlandırılacaktır.  İnşallah 2013 yılı içerisinde buranın alt yapı ve yol çalışmalarının biteceğini arkadaşlarımıza bildirdiler. 2014 yılı içerisinde de burada tahsislere başlayabileceğimizi tahmin ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Ömer Faruk Ofluoğlu, organize sanayi bölgesi için son aşamaya gelindiğini belirtirken OSB’nin birçok gence iş kapısı olacağını vurguladığı konuşmasında “Organize sanayimizde artık son aşamaya geldik. Sadece bedel tespit davaları var. Kamulaştıramadığımız alanların mahkemede bedel tespit durumu var yakın zaman da vatandaşlarımıza bu ödeme yapılacak. Paramız ve ödeneklerimiz hazır. Tabi başta sayın başbakanımıza, bakanımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. inşallah bu yıl içinde organize sanayimizin alt yapısı bitecek. 2014 yılında da burada fabrikaların yavaş yavaş kurulduğunu göreceğiz. 2500 – 3000 arası bir istihdam planladık bu projede. Şehrimizin minimum 2500 gencine burada iş verilecek. Tabi bunların bir çoğu yakın ilçelerin çocukları olacak, başta Kalkandere olmak üzere zaten burada, bölge hemen evlerinin yanında, kendi işleri kendi yolları olacak. Biz burada değerli hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz. Burası Kalkandere önümüzdeki yıllarda burası kalkınan dere olacak. bunu hep beraber göreceğiz ve yaşayacağız. Önümüzde ki yıllarda Rize’nin en gelişmiş ilçelerinden bir tanesi Kalkandere olacak. bu güzel bir durum, gençler için iyi bir fırsat, beraberce hep birlikte şehrimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” Sözlerini kullandı.

Haber: Nurullah Nuri Yavuz

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.