KARADENİZ LİMANLARIYLA ERZURUM ARASINDA BAĞLANTIYI SAĞLAYACAK OLAN 20 KM UZUN , 3 TÜNEL ,1 KÖPRÜSÜ BULUNAN VE YATIRIM BEDELİ 1 MİLYAR 350 MİLYON TL OLAN ERZURUM İSPİR-RİZE YOLU  CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA AÇILDI

KARADENİZ LİMANLARIYLA ERZURUM ARASINDA BAĞLANTIYI SAĞLAYACAK OLAN 20 KM UZUN , 3 TÜNEL ,1 KÖPRÜSÜ BULUNAN VE YATIRIM BEDELİ 1 MİLYAR 350 MİLYON TL OLAN ERZURUM İSPİR-RİZE YOLU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere Erzurum’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum havalimanından kent merkezine gelişi sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanında Erzurumlulara hitap edeceği törende Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir - Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını gerçekleştirdi.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak İspir-Rize İl Sınırı Yolu, seyahat süresini 20 dakikadan 10 dakikaya düşürecek.
Milli mücadele ve Cumhuriyetin temelinin atıldığı, önemli kış merkezleri arasında yer alan Erzurum, Avrupa’dan başlayıp, Anadolu üzerinden Uzakdoğu’ya kadar uzanan ticaret yolları üzerinde önemli bir geçiş noktası. Doğu Karadeniz’in Doğu Anadolu ve İran’a açılan kapısı konumunda.


1441 metre uzunluğunda 3 tünel inşa edildi
İspir’in 5 kilometre batısında D-050 Devlet Yolu’nun D-925 Yolu ile kesiştiği noktada başlayan proje, kuzeybatı yönünde devam ederek Rize il sınırında sona eriyor. Projenin bittiği noktadan itibaren kuzey yönünde devam eden yol güzergahında Ovit Dağı Geçidi 14,4 kilometrelik çift tüplü Ovit Tüneli ile geçilmekte, İkizdere-İyidere Yolu ile Karadeniz Sahil Yolu’na ulaşılmakta. Proje kapsamında; her biri çift tüpten oluşan 593 metrelik Özbağ-1 Tüneli, 332 metrelik Özbağ-2 Tüneli ve 516 metrelik Özlüce Tüneli olmak üzere toplam 1441 metre uzunluğunda 3 adet tünel ve 30 metre uzunluğunda Özbağ Köprüsü inşa edildi. Proje ile İspir’den Rize sınırına kadar uzanan kesimde dağlık arazi yapısı nedeniyle virajlarla geçilebilen, trafiğin yavaş ve ağır akışına imkan veren mevcut yolun yerine bölünmüş yol kalitesiyle, hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunulmuştur. Rize-Erzurum hattından Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan mevcut yolun bölünmüş yol haline getirilmesiyle; başta tarım, hayvancılık ve turizm olmak üzere bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlanacak.”


Seyahat süresi 10 dakikaya düştü
2018 yılında Ovit Tüneli ile Ovit Dağı Geçidi'nin açılmasıyla Rize-Erzurum-Bingöl-Diyarbakır illerini birbirine bağlayan kuzey-güney aksını tünel konforunda geçilirken, kış mevsimi boyunca yoğun kar yağışı ve çığ düşmeleri nedeniyle 5 ay trafiğe kapalı olan Rize-İspir-Erzurum Yolu yıl boyunca trafiğe açık kalacak. Hizmete sunulan İspir-Rize İl Sınırı Yolu ile güzergahtaki ulaşım standardı artırılrak, Karadeniz limanlarının Doğu Anadolu üzerinden Doğu ve Ortadoğu ülkelerine konforlu bağlantısı tesis edildi. Proje ile daha önce 20 dakikada kat edilen İspir - Rize İl Sınırı arasındaki 19,7 kilometrelik kesimin 10 dakikada geçilmesi sağlandı.

fkvcnqtwqaay9ow.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.