Karadenizli STK'lardan Mesut Yılmaz'a Hakaret Eden Edizer'e Tepki

Karadenizli STK'lardan Mesut Yılmaz'a Hakaret Eden Edizer'e Tepki

Ankara Rizeliler Dernekler Federasyonu ile beraber 11 Karadenizli sivil toplum kuruluşu, GATA Başhekim yardımcısı Ali Edizer'in eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz hakkında yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) başhekim yardımcısı iken yaptığı paylaşımlar ile gündeme gelen ve görevden alınan Ali Edizer'e bir tepki de Karadenizli sivil toplum örgütlerinden geldi.


Ankara Rizeliler Dernekler Federasyonu Başkanı Muammer Bostan ile beraber 11 Karadenizli sivil toplum kuruluşu, Edizer'in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Edizer'in görevden alınmasının yeeterli olmadığı ifade edilen açıklamada Edizer'in "halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden kışkırtıcı açıklamaları nedeniyle Cumhuriyet Savcıları, Sağlık Bakanlığı ve Tabipler Odası göreve çağrıldı.


Açıklama şöyle:
Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) Başhekim Yardımcısı olarak görev yapmakta olan bir zat; eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz Beyefendiye yönelik ağır hakaretler içeren sözler sarf etmiştir.


İnsanlıktan nasibini almamış bu zat; Hipokrat yeminine aykırı davranmış bir hekim ve idareci olması hasebiyle Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gereken yapılarak Başhekim Yardımcılığı görevinden alınmıştır.


Ancak, bu görevden alma yeterli değildir. 


Bu zatın yaptığı, “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden kışkırtıcı açıklamalarıyla ilgili adli ve idari soruşturmanın açılması için Cumhuriyet Savcılarını, Sağlık Bakanlığını ve Tabipler Odasını çok acil olarak göreve çağırıyoruz.


Bu zatın; Devletimizin kendisine verdiği makamların arkasına sığınarak yapmış olduğu “halkı kin ve düşmanlığa” sevk eden iğrenç ve insanlık dışı açıklamaları nedeniyle cezalandırılmasını talep ediyoruz.
Aşağıda yer alan Karadenizli sivil toplum örgütleri olarak bu iğrenç davranışı şiddetle kınıyor ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. 


Başbakanımız Sayın Mesut Yılmaz Beyefendiye de tedavisi sürecinde şifalar diliyor ve Büyük Türk Milletinin fertleri olarak saygılarımızı sunuyoruz.

Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Orhan Keçeli
Karadeniz Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu
Ankara Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Muammer Bostan
İstanbul Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Albayrak
Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu
Ankara Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Işık
Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Hamdi Aslan
Ordulular Derneği Başkanı Ayhan Curaval   
Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı Kenan Güllü
Giresunlular Derneği Başkanı Salih Hacıömeroğlu
Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkanı Tuncay Gencer

 

Ne Demişti?

Ali Edizer, yoğun bakımda tedavi gören eski başbakan Mesut Yılmaz ile ilgili Twitter hesabından paylaşımda "Bu arada İmam Hatip mezunu gassalimizin bir avuç dolusu pamukla Mesut Yılmaz'ı köşede sabırla beklediğini de ilave edelim" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum