Karaismailoğlu, Rize'de

Karaismailoğlu, Rize'de

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye geldi.

Sabah saatlerinde Trabzon Havalimanı'na iniş yapan ve karayolu ile Rize'ye hareket eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ilk olarak Rize Valiliği'ni ziyaret etti.

3.jpg

Burada, Valilik Şeref Defterini imzalayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Rize Valisi Kemal Çeber’den il genelinde ulaştırma ve altyapı ile ilgili yürütülmekte olan projeler hakkında bilgi aldı. 

Vali Çeber, gerçekleştirilen ziyaretin kendilerini onure ettiğini ifade ederek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun ilimize ve Rize Valiliğine gerçekleştirmiş olduğunu ziyaret bizleri çok mutlu ve onure etti. İlimizde devam etmekte olan pek çok yatırım ve proje var. Bu gün Sayın Bakanımız ile birlikte bunların bir kısmını inceleyeceğiz. “ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu'nun Valilik ziyaretinde Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Hüseyin Karaman da hazır bulundu.

2.jpg

Karaismailoğlu, Valilik ziyaretinin ardından programına tarihi mimariye uygun şekilde restore edilen ve çalışmaları tamamlanan PTT merkez şubesini inceleyerek devam etti. 

4.jpg

Karaismailoğlu, ardından Atatürk Caddesi'nde bulunan esnafları ziyaret etti. 

1.jpg

Ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Karaismailoğlu, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve teşkilat mensuplarıyla ile bir araya geldi. 

Burada Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, “Bütün çalışmalarımızı sayın Cumhurbaşkanımız bir bir takip ediyor. Bölgeye verdiği önemli sizler de biliyorsunuz. İnşallah havalimanımızı hizmete açtığımızda buralara Rize’ye büyük bir bedel katacak inşallah. Havalimanı önündeki trafik kavşak çalışmaları devam ediyor. Havalimanında 100 milyon ton dolgu var. Bunun 80 milyon tonu tamamlandı. İnşallah yıl sonuna kadar dolgu süreci büsbütün bitecek. Üst yapıya da başladık, inşallah o da süratli bir şekilde devam ediyor. İnşallah bu işleri tamamlayınca daima birlikte açılışını yapacağız” ifadelerini kullandı.

“İyidere Lojistik Limanı Çalışmalarına Başladık”

İyidere'de yapılacak lojistik limanı ile ilgili de bilgi veren Karaismailoğlu “Bölgeye kıymet katacak büyük bir hareketlilik getirecek Rize İyidere Lojistik Limanı çalışmalarına başladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda onu da tamamlayıp bölgede lojistik manada da karayolları, deniz yolları, hava yollarının hepsini birbirine bağlayıp hepsinin entegrasyonunu sağlayıp bölgenin hareketliliğini artırıp canlılık getirip inşallah bölgenin ekonomisine, istikrarına, ticaretine bedeller kazandıracak. 18 yıldır hükümetimizin AK Parti’nin Cumhurbaşkanımızın liderliğinde akla hayale gelmeyecek projeleri bir bir bitirdik. İnşallah bundan sonra da yapacağımız planlamalar doğrultusunda hem ülkemize hem bölgeye kıymet katacak projeleri bir an önce bitireceğiz. Bunları yaparken sayın il başkanımız, sayın belediye başkanımız, milletvekillerimizin tavsiyeleri görüşleri bizim için çok kıymetli. İstişareler doğrultusunda bu planlamalarımızı yapıp inşallah hayata kazandıracağız. Şantiyeleri gezerek ziyaretlerimizi yapacağız. Buradaki yatırımlarımızı inceleyeceğiz. İnşallah bugün Rize için güzel bir gün olacak” dedi.

5-001.jpg

Ardından Salarha beldesinde yapı devam eden Salarha tünelinde incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürü'nden Tünel Çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 

Bitimine ve hizmete sunulmasına çok az kalınan tünelden Bakan Karaismailoğlu araçla geçiş yaptı. Tünelin Rize istikametinden girip, Salarha isikametinden çıkan Bakan Karaismailoğlu daha sonra tünel şantiyesini ziyaret etti.

6.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.