Karal Rize’deki İstifaları Değerlendirdi

Karal Rize’deki İstifaları Değerlendirdi

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen Rize Merkez İlçe Başkanlığı’nın istifa olayını değerlendirdi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen Rize Merkez İlçe Başkanlığı’nın istifa olayını değerlendirdi.

RİZE’DE İSTİFALARIN ALINMASI TAMAMEN AK PARTİ GENEL MERKEZİMİZİN TAKDİRİ VE TASARRUFUDUR

BU TİP GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ ZAMAN ZAMAN YAPILABİLİR

Zannediyorum İl Başkanımız gerekli açıklamayı yapmıştır. Ama bende şunu söyleyebilirim. Bu tamamen Genel Merkezimizin bir tasarrufudur. Bu tip görev değişiklikleri zaman zaman yapılabilir. Siyasette bunlar gayet normal karşılanmalıdır. Geçen hafta Türkiye’nin başka bölgelerinde 4 ilçe teşkilatı görevden alındı. Rize’mizde de zaten geçmiş yıllarda bu tip uygulamalar yapılmıştır. Tamamen Genel Merkezin bir takdiridir bu. Genel Merkezin almış olduğu bir karardır bu.

ASILSIZ VE YALAN HABERLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Milletvekillerinin isteği ve bu adımı attığı şeklindeki asılsız ve yalan haberleri ben şiddetle kınıyorum. Bu konunun bizimle alakası yok. Kaldı ki alakası da olması gerekmiyor. Merkez ilçe teşkilatında görev yapan kardeşlerimiz bizim kardeşlerimizdir. Hepsi pırıl pırıl arkadaşlarımızdır. Yani görevden alınmaları için herhangi bir kabahat veya suç işlemelerine gerek yoktur. Böyle bir şeyi de kimse iddia edemez. Ama niçin veya neden görevden alındıkları konusunda da Genel Merkez bize açıklama yapmamıştır. Böyle bir ihtiyacı da yoktur. Genel Merkezimizin kendisine göre kendi bir takım değerlendirmeleri olabilir belli denetimleri olabilir, belli hassasiyetleri olabilir. Bunun gerekçesini Genel Merkezimizin açıklamak durumunda değildir.

GENEL MERKEZİN KARARINA SAYGI DUYMAK GEREKİR

Biz Merkez ilçedeki kardeşlerimizden memnunuz. Bunlar pırıl pırıl arkadaşlarımız. Hiçbirisi hakkında bizim bir sıkıntımız olamaz ve olmamıştır da. Gerçekten orada görev yapan 30 kardeşimizin 30’una da kefil oluruz. Çünkü hiçbir yanlışlıklarını da görmedik. Ancak Genel Merkezimizin böyle bir takdiri varsa buna saygı duyulması gerekir. Bu konuda bir direniş göstermek olayı farklı mecralara çekmek veya meseleye farklı anlamlar yüklemek konuyu başka alanlara taşımak çok yanlış. Genel Merkez böyle bir karar vermiştir doğrudur ve böyle bir değişikliği arzu etmiştir. Bundan sonra hangi görevlendirme yapılır bilemem. Onu yine Genel Merkezin görevlendireceği kişiler geleceklerdir ve gerekli incelemeleri yapacaklardır ama Genel Merkezimiz Teşkilat Başkanlığımız böyle bir kararı vermiştir doğrudur.

SADECE RİZE’DE DEĞİL TÜRKİYE’NİN BİR ÇOK YERİNDE BU TÜR UYGULAMALAR OLABİLİYOR BU İŞİN ARDINDA BAŞKA NİYET ARAMAK YANLIŞTIR

Merkez İlçe Başkanı Mehmet Topaloğlu’nun henüz istifa etmedi. Süreç nasıl işleyecek yönündeki soruya ise Karal şöyle cevap verdi: İstifa olayının gerçekleşmiş olması veya olmamasının Genel Merkez için çok bağlayıcı olmadığını ifade ederek Genel Merkez bu kararı vermiştir. Biliyorsunuz Ak Parti tüzüğünde fesih halinde 3 dönem tekrar görev alınamıyor. Bunun önüne geçilebilmek için arkadaşlarımızın istifası istenmiştir ki yaklaşan yerel seçimlerde bu arkadaşlarımızın bazıları değerlendirilebilir görevlendirilebilir. Siyasi anlamda önleri  tıkanmasın diye böyle bir adım atılmış olabilir. Ama zannediyorum ki önemli bir kısmı zaten istifalarını sundular. Yani bu işin arkasında başka bir niyet aramak yanlıştır. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde sadece Rize’de değil Türkiye’nin birçok yerinde bu tip bazı uygulamaları oluyor. Bunun nedenleri nelerdir onları ben bilemiyorum.

RİZE MİLLETVEKİLLERİNE YÖNELİK YAKIŞTIRMALAR YIPRATMAK VE İFTİRADAN İBARETTİR

“Biz Rize Milletvekilleri olarak böyle bir talepte bulunduk. Dolayısıyla bizim bu talebimiz doğrultusunda bu gerçekleşti” yakıştırması son derece yıpratıcı ve son derece iftira niteliğinde bir yakıştırmadır. Bunun bizimle alakası yok. Genel Merkezimiz bütün teşkilatları takip eder, bütün teşkilatları denetler. Genel Merkeze her taraftan yüzlerce bilgi akar ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı zaman zaman bu tür değerlendirmeleri yapabilir. Bu yapılan değerlendirme ne ilk değerlendirmedir ne de son değerlendirme olacaktır. Rizemizde de daha önce bu tür değerlendirmeler yapılmıştır.

SAMSUN İLE BERABER 4 FARKLI YERDE İLÇE TEŞKİLATLARI GÖREVDEN ALINDI

Geçen haftada 4 tane ilçe görevden alınmıştır. Mesela benim sorumlusu olduğum Samsun ilinin Havza ilçesi geçen hafta görevden alınarak fesh edilmiştir. Dediğim gibi nedenleri sebepleri Genel Merkeze göre elbette oluşmuştur ki alınmıştır. Ama burada Rize Merkezde görev yapan kardeşlerimiz bir suç işlediler bir hata işlediler veya bir kabahat yaptılar diye görevden alınmışlardır demek doğru değildir. Ama Genel Merkezin elbette görevden almasının arkasında bazı sebepler olabilir. Onları biz bilemiyoruz.

RİZE MERKEZ İLÇE TEŞKİLATI SAHTE ÜYE YAPIMI DOLAYISIYLA MI GÖREVDEN ALINDI?

Ak Parti Rize Merkez İlçe Yönetiminin partiye sahte üye yapımı dolayısıyla mı görevden alındığı yönündeki sorusuna karşılık Milletvekili Hasan Karal şunları kaydetti: “Ben bu konuda kesin ve net bir şey söyleyemem. Ama o üyelik konusundaki atılan adım yanlış bir adım olmuştur ama tek başına görevden almayı gerektirecek bir durum olduğunu zannetmiyorum. Belki sebeplerden bir tanesi olmuş olabilir.

GENEL MERKEZ GÖREV VERİRKEN İYİ GÖREVDEN ALIRKEN KÖTÜ OLAMAZ

Bu konuda kesin bilgim yok tahminen söylüyorum. Belki sebeplerden nedenlerden bir tanesi olmuş olabilir. Bu tamamen Genel Merkezin takdiridir. Bu takdiri kullanma yetkisi Genel Merkezimize aittir. Genel Merkezimiz görevi verirken nasıl hoş karşılanıyorsa buna rıza gösteriliyorsa görevden alırken de aynı hoşgörüyü aynı alicenaplığı ve aynı anlayışı göstermemiz lazım. Görev  verirken iyi alırken Genel Merkez kötü olamaz. Ve burada da fatura hiç kimseye mal edilmemelidir. Zaten bu bir fatura konusu değildir.

GENEL MERKEZ İSTEDİĞİ ZAMAN İSTEDİĞİ KİŞİYE GÖREV VERİR İSTEDİĞİ ZAMAN İSTEDİĞİ YERDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAPAR

Genel Merkez istediği zaman istediği yerde istediği kişileri görevlendirir. İstediği zaman istediği yerde de görev değişimini yapar. Yarın öbür gün bir başka göreve getirir bir başka yerde görevlendirme yapar. Buna Ak Partiliyim diyen herkesin özen göstermesi lazım. Ama Ak Partiliyim diyen kişilerin rıza göstermeden meseleyi başka alanlara çekmiş olması ve çekecek olması da pek doğru değildir.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.