Karal'dan Kamer Genç'e Sert Yanıt

Karal'dan Kamer Genç'e Sert Yanıt

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Geçtiğimiz Günlerde CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in 'Biz istiklal Savaşında Potomyalıları İzmir'de Denize Yıktık' İfadesine Sert Yanıt Verdi.

Partisinin ilçe danışma toplantısına katılan Karal Yaptığı Konuşmada " Geçtiğimiz günlerde adını bile ağzıma almaktan iğrendiğim bir kişinin yapmış olduğu bilinçsiz açıklamaları hep birlikte maalesef gördük. Bizler Türk sancağının altında doğmuş ve Ezan sesleriyle bu yaşımıza kadar gelmiş olan bir Milletiz" dedi.

Karal "Bir Potomyalı ve Rize'nin Milletvekili olarak şunu söyleyebilirim;  Biz Potomyalılar,  Allah'ımıza hamd olsun ki, dedelerimizi kurtuluş mücadelesi yıllarında düşmana karşı savaşırken şehit verdik. Ve yine Allah'ımıza hamd olsun ki, bu gün o dedelerin torunları çiçekleri sulamak yerine, bu ülke için çalışıyor, emek veriyor" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerinin ardından salondaki kalabalık tarafından alkış ve sloganlarla desteklenen Karal" Bir defa, CHP Milletvekili olarak bu kişinin yapmış olduğu bu çirkef açıklama, Rize'de ve özellikle Güneysu'da (Potomya'da) CHP'ye oy vermiş olan hemşerilerimi ziyadesi ile üzmüştür"



OSMANLI RUHU ŞAHLANIYOR

Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinen Karal " Değerli kardeşlerim. Bu oyun aslında çok farklı bir oyundur. Televizyonlardan ve sosyal medyadan takip ettikleriniz aslında gerçeği yansıtmıyor. Bu oyunun çıkmasına neden olan yegane sebep; Osmanlı ruhunun bu ülkede yeniden şahlanmaya başlamış olmasıdır. Bu durum dış mihrakları oldukça rahatsız etmektedir. Bunun  neticesinde de maksadını aşan, farklı uç noktaların taksimde buluşmasına sebebiyet veren bir senaryonun yazılmış olmasıdır"

YARINLARIMIZ BU GÜNLERİMİZDEN AYDINLIK OLACAK

Son olarak Rize'ye  ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal " Hemen hemen her hafta sonu Rize'ye gelerek hale hazır devam eden çalışmaları titizlikle inceliyor, köylerimizi geziyor, vatandaşlarımızla buluşup varsa önerilerini, problemlerini dinliyorum. Geçmiş yıllarda  Rize Milletvekilliği yapmış öyle şahsiyetler vardı ki, dini bayramlarda bile Rize'ye gelmeye üşeniyorlardı. Fakat bizler izlediğimiz dava gereği, vatandaşın ayağına seçimden seçime gitmek, Ankara'dan nutuk atmak alışkanlığını yok etmiş durumdayız. Çünkü biz, Sayın Başbakanımızın dediği gibi, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.