Kemal Çeber, TEKNOFEST Türkiye Birincilerini Ödüllendirdi

Kemal Çeber, TEKNOFEST Türkiye Birincilerini Ödüllendirdi

Rize Valisi Kemal Çeber, TEKNOFEST 2020'de Türkiye birincisi olan Rizeli öğrencileri ödüllendirdi.

TEKNOFEST 2020'den İnsansız Sualtı Araçları kategorisinde birincilikle dönen Hasan Kemal Yardımcı MTAL ekibi, Rize Valisi Kemal Çeber tarafından ödüllendirildi. 

4.jpg


Vali Çeber makamında, Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Hasan Kemal Yardımcı MTAL okul müdürüm Vedat Mazgal, ekibin danışman öğretmeni Murat Korkut ve başarının mimarları öğrenciler Ergün Anıl Aydın, Ahmet Yiğit Cihan ve Rıdvan Can Saruhan'ı ağırlayarak sohbet etti. 

2.jpg


Öğrencilerden su altı robotunun geliştirilme safhaları hakkında bilgi alan Vali Çeber, başarı hikayesinin arka planındaki azmi ve çalışkanlığı da takdir etti. İnsansız sualtı aracının özellikleri ve kullanılabileceği potansiyel alanlar hakkında da bilgi alan Çeber, Türkiye'nin gençlere tanınan fırsatlarla teknoloji ve bilimde öncü ülkeler arasına gireceğini de sözlerine ekleyerek "Hangi işi yaparasak yapalım, ilkemiz daima başarılı olmaktır." dedi. 

3.jpg


Vali Çeber, elde edilen bu başarının başta Rize'nin gençleri olmak üzere Türkiye'nin tüm gençlerine rol model olacağını belirterek, gençlere Türkiye'nin geleceğine imza atabilecek projelerini geliştirme cesaretini ve özgüvenini kazandırdığını ifade etti. 

1.jpg

TEKNOFEST ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen ekip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vali Çeber'e gönderdiği selamları da iletti. Rize'nin eğitimde geçirdiği değişime de değinen Vali Çeber, öğrencilerin yeni başarılara imza atacaklarından da emin olduğunu vurguladı. Çeber; müdür Mazgal, danışman öğretmen Korkut ve öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ettikten sonra hediyelerini takdim etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.