Kılıçdaroğlu Rize'de Konuştu

Kılıçdaroğlu Rize'de Konuştu

CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu Rize'de konuştu, hükümeti çok sert bir dille eleştirdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları

Bu güzel günde sizlerle güzel bir sohbet yapacağız. Şimdi size bir iktidar hikayesi anlatacağız. 4 Bakanın çocuklarının odasında tam 7 tane para kasası çıkıyor. Tanık olduk mu buna? Olduk. DÜnyanın hangi demokrasisinde 4 bakanın çocuklarının evinde 7 tane para kasası çıkar. Helal para kazanıyorsan götürür bankaya yatırırsın. Rizelilere sesleniyorum. Kul hakkı yemek günahsa, kul hakkı yiyenlerin arkasında hala duracak mıyız?Bu ülkeye temiz siyaseti getireceğiz.

"KAÇAK ÇAYLAR İMHA EDİLECEK"

Rize dünaynın en güzel kentlerinden biri. Yeşilin her tonunu burada ggörebiliriz. Çay üretiminde de önde gelen bir ilimiz. Buaradan çay üreticilerine soruyorum. Hakkınızı alabiliyor musunuz? Hiç endişe etmeyiniz. Ben size şunun garantisini veriyorum. Kaçak çayı bulduğumuz yerde imha edeceğiz. Rizelinin hakkını Rizeliye vereceğiz. Şimdi esnafın derdine gelelim. Nereye gitsem esnaf dertli. Ben söz veriyorum. Türkiye'deki bütün esnaf primini ödesin ödemesin onlara ve ailelerine sağlık hizmeti vereceğim. Sözümünün de arkasında duracağım.

"ÇALDIKLARINI GERİ ALACAĞIM"

Bunların çaldıklarını çırptıklarını bunlardan geri alacağım. Bana diyorlar ki neden bu kadar sert eleştiriyorsun. Elinizi vicdanınıza koyun, kul hakkı yiyene ben ne diyeceğim daha.Bir başka konu daha emekli kardeşlerime söylüyorum. Aldığınız maaşlardan memnun değilsiniz, ikinci işlerde çalışıyorsunuz. Emekliye destek olacağız. Söz veriyorum. Onların götürdüklerin hepsini alıp bu millete geri vereceğim. Biz ülkemizi seviyoruz.

"RİZE KARADENİZ'İN İNCİSİ OLACAK"

Dediler ki ses kayıtları montaj. Ama Allah büyük bugün itiraf etmiş kriptolu telefonlarımız dinleniyor diye. Rize'nin çayı ne kadar gerçekse o ses kayıtları da o kadar gerçek. İnsan hiç yoktan Allah'tan korkar. Tüyü bitmemeiş yetimin hakkını nasıl yiyorsun.Sevgili Rizeliler güzel bir başkan adayımız var. Rize'ye yakışan bir başkan adayımız var. Üniversite mezunu. İnşaat mühendisi. Rize'yi pırıl pırıl bir hale getirecek. o da söz veriyor ben de söz veriyorum. Rize'yi Karadeniz'in incisi haline getirecek.Dahadüne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorulardı. Bakın aramızda birçok başörtülü bacımız var. Kadınlarımız ister örtülü olsun ister olmasın hepsinin başımızın sütünde yeri var. Kadınlar bizim anamızdır, bizim bacımızdır. Biz onlara her zaman sahip çıkarız. Biz her inanca her kimliğe saygılıyız.

"MAL VARLIĞINIZI AÇIKLAYIN"

Rize'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun. Hepinizin başımın üzerinde yeri var. Ama birşey var. artık Türkiye'de güneş balçıkla sıvanmıyor. Gerçekler ortaya çıktı. Birileri milleti soyuyor, birileri malı götürüyor. Ben geldiğim gün mal varlığımı açıkladım. Buradan diğer siyasi liderlere sesleniyorum. Eğer o paraları alın teri ile kazandıysanız açıklayın. Düzgün adamsanız neden açıklamıyorsunuz? Ben AK Parti'ye oy veren vatandaşla Ak parti'yi ayırıyorum. Çünkü bunlar yolsuzluklarla, yasaklarla mücadele edeceğiz dediler. Vatandaş da oy verdi. peki yolsuzluğu önlediler mi? Yoksulluğu engellediler mi? Şimdi buaradan hepinize soruyorym bakan evlatlarına mı oy vereceksiniz, vatan evlatlarına mı? Bakan oğullarının nerede olduğunu bliyorsunuz. Peki vatan evlatları nerede? Hepsi hapiste. Aman cebinize dikkat edin. Cebinizde başçalanın eli olabilir.

"BUNLARIN TEMEL ÖZELLİĞİ..."

Bu ülkede temiz ve güzel siyaseti egemen kılacağız. Ülkede herkesin karnının doyduğu bir siyaseti egemen kılacağız. Her kuruş verginin hesabını vereceğiz. Namus sözü veriyorum ben bunu yapacağım ve millet de görecek.

Rize'ya kadın aday gösterdik. Kadın eli değerse daha güzel olacak Rize. Karadeniz'in incisi olacak. Rizeli kadınlar ona sahip çıksın ve belediye başkanı yapsın. Sadece Rize ve Karadeniz değil bütün Türkiye ondan söz edecek. O size hesap verecek. Sizin yanınızda olacak. Derdinizle ilgilenecek.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.