KISA SÜRE ÖNCE RİZE'DR KURULAN VE KISA ADI RİŞAYDER OLAN RİZE ŞAİRLER VE YAZARLAR DERNEĞİ İLK OLAN KURULUNU BUGÜN YAPTI

KISA SÜRE ÖNCE RİZE'DR KURULAN VE KISA ADI RİŞAYDER OLAN RİZE ŞAİRLER VE YAZARLAR DERNEĞİ İLK OLAN KURULUNU BUGÜN YAPTI

RİŞAYDER İLK KONGRESİNİ YAPTI.RİŞAYDER İLK KONGRESİNİ YAPTI.

RİŞAYDER İLK KONGRESİNİ YAPTI.
Kısa bir süre önce ilimizde kurulan ve kısa adı RİŞAYDER olan Rize Şairler ve Yazarlar Derneği ilk olağan Genel Kurulunu bugün yaptı. Rizeli şair ve yazarların bir çatı altında toplanması sonucunda kurulan derneğin kongresi dernek merkezinde 38 üyenin 22sinin katılımıyla gerçekleşti.  

img-20221217-wa0038.jpg
Kongrede açılış konuşmasını yapan kurucu başkan Ömer YAZICI “Şehrimizde önemli bir boşluğu doldurduğumuzun inancındayım. Çeşitli vesilelerle bir araya geldiğimiz arkadaşlarımızla bu sorunumuzu paylaşıp duruyorduk. Nihayet bu isteğimizi ortak bir çatı altında toplanarak gerçekleştirebildik. Kısa zamanda ulaşıp üye yaptığımız arkadaşlarımızla bu ilk kongremizi bugün gerçekleştiriyoruz. Yolumuz meşakkatli ve çok uzun. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizin kültür tarihine katkı sağlayan tüm değerlerimize ulaşıp dernek yönetimine davetlerimizi yapacağız. Biliyorum ki birlikten kuvvet doğar ve birlikteliğimiz her geçen gün şehrimize kültürel anlamda çok önemli bir katkı sağlayacaktır.” Dedi.

img-20221217-wa0037.jpg
Bu konuşmanın ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimler sonucunda yeni yönetim ve denetim kurulu üyeliklerine seçimler yapıldı. Oy birliği ile kurucu başkan Ömer YAZICI’nın yönetim kurulu üyeliklerine Aysun Yazıcı, Halil İbrahim Meral, Emin Ali Kalcıoğlu, Fatma Devran, İsmail Karaosman ve Mustafa Kutlu oybirliği ile seçildiler. 
Kongrenin ardından Ziraat Botanik Bahçesinde istişare toplantısı için toplanan dernek yöneticileri Rize şehrinin kültürel dokusuna el değdirmek maksadıyla fikir alışverişinde bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum