Kışanak kürsüye Karadeniz fuları ile çıktı

Kışanak kürsüye Karadeniz fuları ile çıktı

Gültan Kışanak bu haftaki grup toplantısında kadın örgütleri temsilcileri ile buluştu.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak BDP grup toplantısında konuştu. Kışanak, kürsüde konuşma yaptığı esnada salonda bulunan çocuklardan birinin ağlaması üzerine kısa süreli duraksadı. Kışanak. boynunda Karadeniz'e özgü keşan desenli bir fularla kürsüye çıktı. Kürsüde taktığı fuların hikayesini anlattı.

İşte Kışanak'ın konuşmasından satırbaşları;

Bugün kürsüye Karadeniz fuları ile çıktım. Bu zarfla birlikte partimize gönderilmiştir. 'Sayın Kışanak Meclis'teki varlığınız ve çalışmalarınız bana mutluluk ve umut vermektedir. Trabzonlu olarak Karadeniz'de yapılan saldırıyı kınamak için bu mektubu yazıyorum demiştir. Size Trabzon'a özgü fular gönderiyorum. Barışın sembolu olsun diye gönderiyorum demiş'. Bu Kardenizli kardeşimin fuları.

''KARADENİZLİ KADINLARA SESLENİYORUM''

Bu ülkede halkımızın gönlünde yatan bu. Barışı ve çözümü getirmek mümkündür. Buradan Karadeniz'deki kadınlara ayrıca sesleniyorum. Gönlünüzde herkese yer var. Kapınızı bize açın, kapınızı çözüme, barışa açın. Kapınıza gelen çözüm umudunu büyütmek için bu mücadeleye el verin. Aksi takdirde kapımıza ölüm haberi vermek için çalıyorlar. Türkiye dünyada 134 ülke içerisinde cinsiyet eşitliği konusunda 126.sırada. Yani neredeyse en sonlardayız.
''BU AYIPLI HALDEN KURTULMAK LAZIM''

12 yıldır iktidarla olan AKP hükümetinin bu gerçeği yok sayması anlaşılır değildir. Türkiye'de hergün 5 kadın cinayet kurbanı. Bu büyük rakamdır. Kadınlar erkekler kadar beceriklidir. Her şeyi yapma hakkına sahiptir.

Biz öncelikle hükümete sesleniyoruz. Bahane üretmeyin. Kadın hareketlerinin sizi eleştirilerini anlamaya çalışın. Erkek egemenlikli zihniyetin kendisi kurutulması gereken illettir. Burada erkek milletvekili arkadaşlarımız gülüyor.Biz bunu espri olarak söylemiyoruz. Bundan kurtulmazsanız siz de kurtulamazsınız kadınlarda. Bu ayıplı halden kurtulmak lazım.
''BİZLER BUGÜNE KADAR BEDEL ÖDEDİK''

Muhafazakar kesimde olan kadınlara çağrı yapmak istiyorum. Bugün içine girdiğimiz süreçte İmralı'da başlatılan görüşmelerin adım adım ilerletilmesi ve bu ülkede kalıcı hukuka dayılı barışın tesis edilmesi hepimizin borcu olsun. Bizler bugüne kadar bu bedeli ödedik. Bu yolu bilerek tercih ettik. Bizimle eziyeti bizimle acıyı belki paylaşmadınız gelin bizimle barışı ve çözümü paylaşın. Biz herkesi onurlu ve özgür yaşamın tarafı olmaya davet ediyoruz.
''İMRALI TUTANAKLARI''

Tutanakları kim sızdırdı bilmiyoruz. Soruşturmamız devam ediyor. İhmal varsa kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim partimizde sızdırma kavramına denk gelecek bir olay kesinlikle yaşanmamıştır.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.