Koronavirüs, Sahil Esnafını Vurdu

Koronavirüs salgınının hemen hemen tüm meslek gruplarını olumsuz yönde etkilediği Rize'de sahil esnafı dükkanlarını işletemeyecek durumda olduklarını ifade ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını Türkiye ekonomisine de zarar vermeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen tedbirlere riayet gösteren vatandaşlar özellikle kafe ve restoranlara gitmeyi tercih etmezken bu durum işletme sahiplerini de olumsuz etkiliyor.


Bir zamanlar günün her saati insan yoğunluğunun yaşandığı Rize sahili de en sessiz günlerini yaşıyor. Özellikle gündüz saatlerinde çok az sayıda insanın görüldüğü sahilde kafe ve oyun salonu işleten esnaf ise bu durumun devam etmesi halinde dükkanlarını kapatmayı düşündüklerini ifade ediyorlar.


"Çayı Toplayıp, Parasıyla Elemanlarımızın Sigortasını Yapıyoruz"
İşlerinin geçen yıla oranla yüzde 80 azaldığını ifade eden esnaflar, pandeminin kendilerini olumsuz yönde etkilediklerini aktardılar. Çay TV'ye konuşan bir sahil esnafı, "Sıkıntımız var. Elemanlarımızı çıkartmamaya çalışıyoruz. Çayı toplayıp parasıyla elemanların parasını veriyoruz, sigortalarını yatıyoruz. Belediye şu ana kadar bir kira talep etmedi bize. Allah razı olsun onlardan. Teşekkür ederiz devletimize. Böyle devam ederse biz kapatmayı düşünüyoruz. Şu anda en azından beş on kişi geziyor. Havalar soğuduğu zaman kimse olmayacak. Biz de kapatmak zorunda kalacağız. Burada dışarıdan gelerek çalışan arkadaşlarımız var. Geri göndermek zorunda kalacağız onları" ifadelerini kullandı.


"Eğer Virüs Bitecekse Bizi Kapatsınlar"
Bir diğer sahil esnafı ise bu şekilde dükkanını işletmeye devam edemeyeceğini belirterek "Pandemi aşırı şekilde bizi etkiledi. İnanılmaz şekilde işlerimiz düştü. benim şahsi görüşüm; bu virüs bitecekse bizi kapatsınlar. Boş yere dükkan açıyoruz. Bir zamanlar benim dükkanım bu saatlerde yarıya kadar doluydu. Hele akşam saatleri aşırı bir şekilde doluydu. Şu an ise tam tersi. Sadece benim dükkanım değil. Heryerde aynı. böyle sıkıntılar çekeceğimize virüs bitecekse eğer bizleri kapatsınlar. Gerçekten çok kötü durumdayız" diye konuştu.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum