KÖSEOĞLU ; HAFTADA BİR GÜN KARARI RİSK YARATIYOR

KÖSEOĞLU ; HAFTADA BİR GÜN KARARI RİSK YARATIYOR

İçinde bulunduğumuz ve gerçekten ağır pandemi şartlarında Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin haftada bir gün okula gitmesi yönündeki ısrarlı ve mantık dışı uygulamasını anlamak mümkün değildir.

Sadece ders defterlerini imzalatmak için bu şartlarda öğretmenleri okulda toplamak, sağlık bakanlığının sık sık vurguladığı kalabalıklara girmeme, kendini izole etme çağrılarının devletin başka bir bakanlığı olan MEB tarafından dikkate alınmaması demektir.
Devletimiz yapılacak aşı uygulamalarında öğretmenlerimizi aşılanacak ilk gruplar arasına alarak, eğitim öğretim faaliyetinin yüz yüze yürütülmesine ve öğretmen sağlığının ne kadar önemli olduğunu ifade etmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda böyle duyarsız davranmasını anlamak mümkün değildir.


Öğretmenleri ders defteri imzalamak için okula çağırarak ve bunu zorunlu tutarak yapılan uygulama öğretmenlerimizin sağlığını riske atan ve virüs bulaşma ihtimalini artıran bir uygulamadır. MEB’in bir an önce bu zorunluluktan vazgeçmesi ve haftada bir gün okula giderek yapmaları istenen işlerin de on line yapılması şeklinde bir uygulamaya geçmesi gerekir.


Aklın ve bilimin dediği budur...

Türkiye Kamusen ve Türk eğitim sen Rize Şubesi Başkanı Murat Köseoğlu

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.