Lipton'da Anlaşma Sağlandı, İşçiler Grevden Vazgeçti

Lipton'da Anlaşma Sağlandı, İşçiler Grevden Vazgeçti

Lipton'un Ardeşen, Fındıklı ve Arhavi Çay Fabrikalarında greve gitme kararı alan işçiler, taleplerine yakın rakam verilince greve gitmekten vaz geçerek toplu sözleşme imzalandı.

Tekgıda-İş Sendikası ile Ünilever Lipton Çay Fabrikaları arasında gerçekleştirilen 17. Dönem toplu sözleşme sürecinde işçilerin yüzde 20'lik isteğine Lipton yüzde 10,58 teklif etmiş ve bir anlaşma sağlanamayınca Lipton'un Ardeşen, Fındıklı ve Arhavi Çay Fabrikalarında çalışan işçiler greve girme kararı almıştı.


İşçilerin grev kararı alması üzerine Lipton yetkilileri ile işçiler bir kez daha masasya oturdu. Görüşmelerde Lipton'un rakamı yüzde 20 ye çıkarması üzerine toplu sözleşmeyi imzalandı. Ayrıca işçiler sosyal yardımlarda da yüzde 25 zam aldı.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tek Gıda-İş Sendikası Lipton Temsilcisi Mustafa Yüksel, "Tek Gıda-İş Sendikası ile Ünilever Lipton çay fabrikaları 01.01.2020- 31.12.2020 17. Dönem toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlayamamıştır. Yapılan müzakere toplantılarında Ünilever yetkililerinin teklif verdikleri rakamlar saçma sapan rakamlar, sanki Lipton çalışanı ile dalga geçer gibi yüzde 10.58 gibi rakam teklifinde bulunmuş. Dünyada ve ülkemizde bulunan salgın hastalık yaşam şartlarımızı ağırlaştırmış her şeye yüzde yüz zam gelmiştir ve ekonomik sıkıntılar oluşmuştur. Biz Lipton fabrikaların 4 ay çalışıp 8 ay dışarıda boş kalan insanlarız aldığımız 4 aylık maaşı 12 aya yaydığımızda asgari ücretin altında kalan para ile ailemiz ve çocuklarımızı geçindirmekte zorlanmaktayız. O yasa bizler Lipton çalışanları Ünilever için bir değer olarak bakılıyorsak bizim emeğimizin hakkını vermemekte, çaba göstermektedir. Bunun üzerine işçi arkadaşlarımız arasında seçim yaparak greve gitme kararı aldık. Grev kararımızı duyan Lipton yeniden görüşme teklifinde bulundular. Dün yapılan görüşmelerde Lipton yüzde 20 zam vermeyi kabul edince bizde toplu sözleşmeye imza koyduk. Bu toplu sözleşme ile sosyal yardımlarda da yüzde 15 zam aldık. Yapılan toplu sözleşmeye göre birinci yıl yüzde 20.5, ikinci yılın ilk altı ayı enflasyon farkı artı yüzde 1, ikinci altı ay ise enflasyon farkına göre zam alacağız. Bu toplu sözleşmeden Pazar ve Fındıklı ilçelerinde bulunan Lipton Fabrikalarında çalışan 300 işçi kardeşimiz yararlanacak” dedi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.