Maşalacı, 'Her Daim Azerbaycan'ın Yanındayız'

Maşalacı, 'Her Daim Azerbaycan'ın Yanındayız'

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü sağlamak amacıyla yürüttüğü harekata destek verdiklerini ve her daim Azerbaycan'ın yanında olduklarını ifade etti.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarının ardından Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak amacıyla başlattığı harekata Rize Muhtarlar Federasyonu'ndan destek geldi. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı, Ermenistan'ın hadsiz girişimlerine karşı Türkiye'nin her daim Azerbaycan'ın yanında olduğunu ifade etti.

img-20201001-wa0035.jpgMaşalacı'nın açıklaması şöyle:


"Geçmiş tarihlerden bu yana gerek densizliğinin verdiği gerekse bir takım ülkelerce şımartılarak öne itilmesinin getirisi ile boyundan büyük hareketlere yeltenen Ermenistan kendi sonunu hazırlamaktadır.

Ermenistan'ın bölgede kader tayin edici role üstlenmesi tamamen güçlenen Azerbaycan ve Türkiye'ye yönelik hedef saptırma girişiminden başka hiçbir şey değildir.

Ermenistan'ın hafızasından silinmediğini düşündüğümüz Osmanlı Devleti gerçeği vardır ki bu gerçek onların en korkulu rüyasıdır. Dolayısıyla Osmanlı bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'de yapılan bu hadsizce girişimin karşısında kardeş ve can Azerbaycan'ın yanındadır.

Misliyle karşılık verilen bu saldırının sonuçsuz kaldığı ve umduklarını bulamadıkları ortadadır. Bundan sonra atılacak daha sert ve somut hamleler ile Ermenistan ve onun tetikleyicisi olan devletler hadlerini bileceklerdir.

Rize Muhtarlar Federasyonu olarak, kalleşçe ve haince saldırıda şehit düşen tüm Azerbaycan'lı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, Azerbaycan ile beraber ülkemize ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Can Azerbaycan'ın yanında her daim yer aldığımızı aziz kamuoyuna paylaşmaktan onur ve gurur duyuyoruz."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.