Mataracı Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Mataracı Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mustafa Mataracı, herkesi kucaklayacak bir yönetim kurulu adayları olduğunu söyledi.

RTSO Adayı Mustafa Mataracı 9 Şubat'ta yapılacak olan oda seçimleri öncesinde basın mensuplarıyla buluştu. Mataracı, 9 Şubat'ta yapılacak olan oda seçimlerinin oldu bittiye getirilmek istendiğini söyleyerek "Herkesi kucaklayacak bir yönetim ile aday olduk, ben değil bizler olacağız." dedi. Mataracı aday olmasının nedenini ise "8 yıldır Odayı yönetenler var, şu an ki meclis başkanı oda başkanlığına aday, oda başkanı Meclis başkanlığına aday, 8 yıldır onlar yönetti. Yönetimlerinden memnun kalınmadığını gördüm ve aday oldum." şeklinde açıkladı.

RTSO seçimleri öncesi ilk kez gazeteciler ile bir araya gelen Mustafa Mataracı kazandıkları takdirde yapacakları çalışmaları basın ile paylaştı.

Mataracı basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldiği toplantıdaki konuşmasında “Aday olmadan önce çevreme danıştım, ardından esnafımıza sonra STK temsilcileri ve siyasilere danışarak yola çıktım. 8 yıldır Odayı yönetenler var, şu an ki meclis başkanı oda başkanlığına aday, oda başkanı Meclis başkanlığına aday, 8 yıldır onlar yönetti. Yönetimlerinden memnun kalınmadığını gördüm ve aday oldum. 17 Ocak tarihinde seçim tarihi belirlendi ve kısa bir zaman içinde oldu bittiye seçim getirilmek istendi. 9 Şubatta yapılacak olan seçimler biraz daha geç yapılabilirdi” dedi.

Ellerinden Gelse 1 Şubat’ta Yapacaklardı

RTSO Başkan adayı Mustafa Mataracı, seçimlerin tam bir baskın seçim olduğunu ifade ederek, “ellerinden gelse seçimleri daha da erkene alacaklardı. Listelerdeki karışıklıklarla ilgili olarak ben bunun Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Yeni sitem olan NACE sisteminden kaynaklanıyor. Tabi ki o programda da hatalar olmuş olabilir” şeklinde konuştu.

RTSO ve HALK ARASINDAKİ KOPUKLUĞU GİDERMEK İÇİN ADAY OLDUM

Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile halk arasında kopukluk olduğunu söyleyen Mataracı “Ben bu kopukluğu gidermek için aday oldum. Son 8 yıldır mevcut yönetim tüccar ve esnaf ile yılda bir kez ramazanda iftarlarda bir araya geldi, bunun dışında hiçbir zaman bir araya gelinmedi, zaman, zaman eğitim programları yapılabilir., tüccarımız bilgilendirilebilir, bunlar hiç yapılmadı. Kazandığımız takdirde bu eksiklikleri gidereceğiz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ortak çalışmalarımız olacak. Rize’mizde bulunan Üniversiteyi hiçe sayamayız. Onlarla birlikte ortak hareket edeceğiz. Çeşitli projelerimiz var ve bunları hayata geçirmek için aktif çalışmalarımız olacak. Ticaret Odası daha iyi yönetilmeye ihtiyaç duymakta” dedi.

Meslek Eğitim programları olacak

Rize tüccarına Odanın bir katkısı olmadığını söyleyen Mataracı “Tüccar ve esnafımıza yönelik eğitsel çalışmalarımız olacak. Tüccarımızın sıkıntılarını çözme aşamasında desteklerimiz olmalı, Rize’mizin ortak projelerine ve STK'ların çalışmalarını oda olarak destek vermemiz gerek, Rize'de küskünlük değil barış istiyoruz. Çünkü bizim başka Rize’miz yok” dedi.

Siyaset yapmaya gelmedik

RTSO Başkanlığına siyaset yapmak için aday olmadıklarını söyleyen Mataracı “Tüm siyasi parti başkan ve yöneticileri ile görüştüm, ben kendimi anlattım ve onları dinledim, Oda başkanlığı seçimlerine siyaset yapmaya gelmiyorum. CHP, MHP, SP, AKP ve diğer Siyası parti yetkilileri ile görüştüm. Milletvekillerimiz ile görüştüm son olarak da bakanımız Hayatı Yazıcı ile görüşmem oldu, taraf olmayacaklarını söyledi. Hatta AK Parti içinde taraf olan olursa bilgisinin olmasını istedi.siyası taraf olursa demokratik bir seçim olmaz, biz her görüşü kucaklayarak aday olduk” dedi.

Haber:Selim Denizalp

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.