Mataracı:'seçime şaibe karışmıştır'

Mataracı:'seçime şaibe karışmıştır'

RTSO Başkan Adayı Mustafa Mataracı, "Rakibimiz olan mevcut yönetim, Oda’nın tüm imkanlarını kendilerine kullandıkları yetmiyormuş gibi bir inşaat firmasının oy için 6 tane şube açması ve bunun Oda tarafından onaylaması seçime şaibe karıştırmıştır" dedi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın yarın yapılacak seçimleri için geri sayım başlarken, Başkan Adayı Mustafa Mataracı, Oda’nın mevcut yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Seçime az bir zaman kala olmayacak işlerin yapıldığını, bununla da seçime gölge düşürüldüğünü ifade eden Mustafa Mataracı, "5 ay gibi uzun süredir seçim atmosferi içindeyiz.


Bu sürede dengeleri koruyup kimseyi kırmadan, dökmeden, karalamadan, şahsiyeti ile uğraşmadan temiz bir seçim olsun diye uğraş verdik. Ben ve ekibim yapacaklarımı anlatmak üzere ola çıktık. Rakibimiz olan Oda’nın mevcut yönetimin eksiklerinin olduğunu, bizim bunları tamamlayarak RTSO'yu daha ileriye taşımak için programlar yaptık.


Ancak gel gör ki mevcut yönetim seçime saatler kala insanları çok rahatsız etmeye başladı. Rize tüccarını rahatsız edecek işler yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Biz de seçimin bir tarafı olarak bu durumdan çok rahatsızız. Tüccarı rahat bırakalım ve seçime gelip oyunu kullansın. Verdiği karara saygı gösterelim" dedi.

Seçime 1 gün kala sadece oy için yeni şirketler kurulmasının manidar olduğunun altını çizen Mustafa Mataracı, "Rize gibi bir yerde bir inşaat firmasının 6 tane şube açması ve şube kayıtlarının Ticaret ve Sanayi Odası tarafından onaylanmasını hayret ve üzüntü ile izliyorum. Bu tüccarlığa da, seçim etiğine de yakışmaz. Rize tüccarına bu şekilde temsil kabiliyeti elde edecek bir yarışa girmek beni üzüyor. Herkes şapkasını önüne koysun düşünsün. Rize Ticaret ve Sanayi Odası kimsenin şahsi malı değildir. Odaya kayıtlı, aday olmasında sakıncası bulmayan herkes aday olabilir.


Hiçbir tüccarın birbirinden farkı yoktur. Birileri aday oldu diye sen bunları alt etmek için çeşitli yollara başvurursan bu şık olmaz ve yakışmaz. Böyle hareketler doğru değil ve kendilerine de yakışmıyor. İş başında olanlar hakkaniyetli ve adaletli olmaları tercih edilir. Ancak bunların lastiği patladı. RTSO'nun imkanlarını kendi menfaatlerine kullandılar. Odadan liste almakta bile zorlandık. Kendi emelleri uğruna bizi çok daha değişik yönlere çekmeye çalıştılar. Bizi tahrik ettiler. Ancak biz kendimize yakışanı yaptık. Odanın kendi binasında toplantılar düzenleyerek kendileri için her türlü hizmeti içine alan çalışmalar yaptılar. Eşit şartta bir yarış olmadı" dedi.

Mevcut yönetimin yetki belgesi konusunda da yanlışlar yaptığına dikkat çeken Başkan Adayı Mustafa Mataracı, "Bu konuda da tüccarı rahatsız ediyorlar. Seçimde oy kullanacak şirket sahibini ya da etkili kişiyi devamlı taciz ederek yetki bölgesini onaylatmak üzere kendisinden alıyorlar. Ancak Rize tüccarı bunları net bir şekilde görüyor. Oyuna gelmiyor. Bunlar Oda’nın her türlü imkanını kullanarak bize karşı kampanya yürüttü.


Biz görev gelirsek böyle oyunlara asla izin vermeyeceğiz. Ben bunun sözünü şimdiden veriyorum. Oda’da kalmak uğruna onursuz, şaibeli, ilkesiz işler yapmayacağız.Temiz ve dürüst olacağız. Bugün karşımızda ve yanımızda olan herkese eşit mesafede olacağız. Biz kesinlikle bu anlayış içinde olacağız. Kimseye dargın kırgın olmaya hakkımız yoktur. Biz hizmete talibiz. Çok şeyi aşmış insanlarız. Sığ düşünen insanların görev ve yetkileri sona erer. Rize tüccarı böyle yapanlara gerekli dersi verir" dedi. Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nda değişimin başladığını ve değişimin adının da 'BEYAZ' olduğuna dikkat çeken Mataracı, hedeflerimiz, projelerimiz ve sözümüz var. Taciri ile barışık bir Rize Ticaret ve Sanayi Odası için hep birlikte olacağız. Biz seçim yarışını kazanmaya değil, tüccara hizmet etmeye geliyoruz. Katılımcı ve hakça paylaşımı sağlayacağız.


Çalışan, üreten, konuşan, tartışan bir Oda olacağız. Eğitime önem veren, çözüm üreten, yenilikçi yaklaşımı benimseyeceğiz. RTSO'nun yeni bir vizyona, eğitimli, ufku geniş gençlere ihtiyacı vardır. Bizler gençlerin önünü açarak onların bu sürece dahil edilmesi taraftarıyız. Gençler bizim geleceğimizse onlara güzel bir ortam, iyi bir iş bırakmak istiyorsak bugünden itibaren onların bu oluşumun içinde yer almasını sağlamalıyız" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.