Metin, Belediye Projeleri Hakkında Bilgi Verdi

Metin, Belediye Projeleri Hakkında Bilgi Verdi

AK Parti Rize İl Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, belediye projelerini değerlendirdi.

AK Parti Rize milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve basın mensuplarının katıldığı programda konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Yağlıtaş mahallesinde yapılacak konutlardan belediye bloklarına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

"Yağlıtaş Bir Sosyal Konut Projesi Değil"
Yağlıtaş mahallesinde yapılacak konutların 476 dairelik ilk etap ihalesinin yapıldığını ifade eden Metin, çalışmaların 1-2 ay içerisinde başlayacağını aktardı. Yağlıtaş projesinin yerinde kenntsel dönüşüm modeli ile yapılacağını ifade eden Metin, "Orda ikamet eden kişiler maliyetinin yaklaşık yüzde 30 altında bir değerle aldıkları kamulaştırma parası ile orada al sahibi olacakalar. Kamulaştırma bedelini çekmeyenler ve çektikleri halde tümüyle iade edenler orada daire sahibi olabilecekler." dedi.
Bugüne kadar belediyeye Yağlıtaş mahallesi sakinlerinden hiç bir şikayetin iletilmediğini ifade eden Metin, "TOKİ ilk başta 210 dönüm yeri acele kamulaştırma ile ele almışlardı. Sonra bizim dönemin başlaması ile beraber etraftaki 30-40 dönüm yer daha yer alındı. Yağlıtaş bir sosyal konut projesi değil. Çok şık Rize’nin yöresel ev mimarisini andıran bir mimari ile yapılan özel alanlar olacak. İçerisinde 2 tane mahalle camisi ve bir okul olacak şekilde bir imalat yapılacak." ifadelerini kullandı.

Belediye blokları projesini belediye olarak kendilerinin beklettiğini ifade eden Metin, TOKİ'nin bu ay içerisinde ihaleye çıkacağını aktardı. Eylül ayı içerisinde yazıların yollanacağını söyleyen Metin, belediye bloklarının ne karot numunelerinde ne de hukuksal olarak elverişli olduğunu ifade ederek "Belediye bloklarının mevcut metrakesinin yarısı kadar tapularda yazılmış. 50 metrekarelik dükkan 22 metrekare yazılmış. Niye? Çünkü gerisi hazineye tescilli alan bile değil, dolgu alanı üzerinde. Bu hukuki mevzuatlar da düzelmiş olacak bununla beraber. Ama güzel işlerin zahmetsizi olmaz. Bunların altından beraber kalkmamız lazım." dedi.

 

"Sahildeki İşgallerin Hiçbiri Bizim Muhatabımız Değil"

Millet bahçesinin itfaiyenin oradan ÇAYKUR’un önündeki mendireğe kadar gideceğini belirten Metin, "Sahil kordonu şimdi bulunduğu yerden 70-80, yer yer 100 metre daha ileriye çıkacak. Tamamıyla sıfır kordon olacak. Taş olmayacak. Takriben 2 km yürüyüş bandı olacak. Üzerinde bir iskele olacak ama komple bir iskele gibi düşünün. Çünkü her yerinden balık tutabileceğiniz bir pozisyon olacak. İçerisinde camiisinden bilim merkezine, kent müzesine kadar birçok aktif alan olacak. Bahçeleriyle beraber güzel alanlar çıkarılacak. Fuar alanı anlamında festival gibi etkinliklerin yapılabileceği mükemmel bir çim alan olacak. Otopark ve dolmuş alanı üstü de kullanabilsin diye 1,5 metre alta gizlenecek." dedi.
Belediyenin yalnızca resmi yer sahipleri ile muhatap olacağını ifade eden Metin, "Kaç metrekare yeri varsa sadece onunla muhatap olacağız. Hormonlu büyümelerin ve sahildeki işgallerin hiçbiri bizim muhatabımız değil. Hepsini ortadan kaldırmıl olacağız. Bu şekilde 400 dönümlük bir millet bahçesine Rize kavuşmuş olacak. Burası yaşanılabilir ve güvenli bir yaşam merkezi olacak. Bu da bizim dönemimizde çok ivedilikle yapılacak birinci projedir. Üstündeki imalat tamamıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bize armağanı olacak.” ifadelerini kullandı.

 

"İslampaşa'ya Biyolojik Arıtma"

Dere ıslahlarında çok büyük yol katedildiğini belirten Metin, "Salı günü DSİ, Rize Belediyesi adına 20 milyonluk yeni bir ihale yaptı. Şehir içindeki derelerin ıslahı için. Dalyan'ın yukarısına, Müftü mahallesine ve Taşlıdere'ye bir tersip bendi yapacağız." dedi.


Altyapı ile ilgili kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatlarında ciddi anlamda gelişim yaşanadığını kaydeden Metin, Alipaşa'dan Bozukkale'ye kadar 17 kilometrelik alanda 6 metre derinlikte bir konnektör sistemi ve İslampaşa'da 30 dönümlük alanda biyolojik arıtma yapılacağını ifade etti.


Engindere mahallesinde denizin içeriye alınma projesinin ihalesinin yapıldığını hatırlatan Metin, "Çok güzel bir rekreasyon alanı olacak. İlk etapta stada bakan cephe yukarıya doğru rekreasyon alanına kazandırılacak. Daha sonra sebze halinin kaldırılıp yeni yere taşınmasıyla beraber karşı tarafta rekreasyon alanı olacak. " dedi.

Taşlıdere mahallesinde yan yatan 7 bina hakkında da konuşan Metin, "Karot neticelerinin çıkmasından sonra mevcut vatandaşların evleri piyasa değeri üzerinden biçilecek, daha sonra aynı yerde yeni bina yapılınca farkı vererek ev sahibi olabilecekler." diye konuştu.
 

eggxpkuu8aacul3.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.